MARSİFED Başkanı Akın: Bilgiye yön veren, dünyaya yön verir

Bursa, 27 Mayıs (Hibya) – Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (MARSİFED) Oniki Firması ile ortaklaşa düzenlediği Business Networking Summit (İkili İş Bağlantıları ve İlham Veren Konuşmalar Zirvesi) büyük ilgi gördü.

MARSİFED Başkanı Akın: Bilgiye yön veren, dünyaya yön verir
Yayınlama: 27.05.2025
1
A+
A-

Podyum Davet’te gerçekleştirilen organizasyona MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar, HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun, BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Papatya,  TÜMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Öztürk, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul, İGİAD Başkanı İsmail Sülek, ESİAD ve ERİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile 600’e yakın iş dünyası temsilcisi katıldı.

Ana sponsorluğunu Vodafone, Elmas sponsorluğunu İdeasoft ve PayTR, Platin Sponsorluğunu Tami ve LOGO’nun yaptığı organizasyonda açılış konuşmasını gerçekleştiren Oniki Ceo’su Ziya Kızıltan, “MARSİFED Yönetimi ile birlikte yaklaşık 4 aylık yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Türkiye’nin bu kadar yoğun katılımlı ilk buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Bunun arkasında çok büyük bir ekip var. Başta Osman Akın olmak üzere MARSİFED Yönetimine teşekkür ediyorum. Bugün Bursa ve çevresinin ekonomisine katkı koyacak bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Bugün bu salonda herkesin bir hayali var ve herkes hedefini 12’den vurmak istiyor. Hiçbir siyasi görüşü dikkate almadan tamamen ticari fayda sağlamak istiyoruz ve biz bu etkinlikle en doğru buluşmaları yapmak istiyoruz” dedi.

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ise “Aynı zamanda kendi dönemlerinin son teknolojilerini kullananlar zengin ve güçlü oldular. İlk çağda Sümerler, o dönemde yazıyı icat ederek bilgi birikiminin oluşturmuşlar. Zaman ölçümünü bulanlar Sümerler. Orta Çağ’da ise bir İslam Devleti olan Abbasiler en güçlü olmuşlar. Yeni Çağ’da ise Sanayi Devrimi’ni yapan Büyük Britanya Krallığı. Günümüzde ise en güçlü devlet Amerika Birleşik Devletleri. Bugünkü elektrik ve iletişim altyapısının temelleri ABD’de atılıyor. Bugün Amerika güçlü ise bilgiye sahip olduğu ve en son teknolojiyi kullandığı içindir” diye konuştu.

Bugün dünyanın en değerli on şirketinin altısının teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan Osman Akın, şunları söyledi:

“Türkiye’nin 2024 yılı gayri safi milli hasılası 1.3 trilyon dolar, Microsoft’unki ise 3.8 trilyon dolar. Burada teknolojinin önemi ve gücü bir kez daha öne çıkıyor. Başka bir örnek de Ford’un 122 yılda geldiği yere Tesla’nın teknolojiyi kullanarak 22 yılda ve tam 23 kat fazlasına ulaşması. Güçlü ve zengin olmak istiyorsak son teknolojiyi bilmek ve kullanmak zorundayız. Gartner 2025 raporuna göre, yapay zeka, bilişim altyapısı ve insan makine etkileşimli çalışma sistemleri geleceği şekillendirecek. Özellikle otonom yapay zeka bütün karar alma mekanizmalarını yeniden yazıyor. Yapay zeka için en önemli şey bilgi. Bu yüzden önümüzdeki en önemli tehlike dezenformasyon tehdidi. Bu tehlikeye karşı büyük yatırımlar yapılacak. Şu anda dünyada milyarlarca sensör var ve 2023 yılında dünyada 40 milyar akıllı sensör yer alacak. Artık makinelerle insanlar birbirlerine çok yaklaşacak. Bursa sanayisinin artık kendisini oturup yeniden dizayn etmesi gerekiyor. Artık işimizi teknolojilerle desteklememiz gerekiyor. Bilgiye yön veren dünyaya yön verir.”

Program yüz yüze ve dijital ortamdaki iş bağlantısı görüşmeleri ile devam etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.