MEB’den yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarın başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı hakkında açıklama yaptı.

MEB’den yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklama
Yayınlama: 08.09.2024
3
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim döneminin 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte başlatılacağını duyurdu. Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, “Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirilen yeni müfredat bu yıl ana sınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak ve bu kademelerde Bakanlıkça hazırlanan “beceri örgüsü” temelli ders kitapları okutulacak. 

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:

“Ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında zanaat atölyeleri oluşturulmasının ardından bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacak. Öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi bünyesinde ülkenin ilk “spor ortaokulları” yeni eğitim öğretim dönemi itibarıyla öğrenci kabul edecek.

Geçen yıl başlatılan “ülke genelinde ortak sınav” uygulaması bu yıl daha kapsamlı şekilde uygulanacak. Geçen yıl 6 ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde yapılan ortak sınavlar bu yıl 7 ve 10. sınıflarda da uygulanacak. Sınıf annesi uygulamasına bu yıl da izin verilmeyecek. Ayrıca veliler randevusuz şekilde okula gelemeyecek.”

Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024'te yapılacak. Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.