Mezopotamya Ekspresi yolcuları, Malatya’yı gezdi

Bu yıl Malatya’da 4 kez mola veren Ankara – Diyarbakır seferini yapan ‘Mezopotamya Ekspresi’ yolcuları, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nı gezdi.

Mezopotamya Ekspresi yolcuları, Malatya’yı gezdi
Yayınlama: 01.10.2024
0
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Mezopotamya Ekspresi ile birlikte Malatya’yı ilk kez gören bin civarında yolcu, Sanat Sokağı’nda bulunan müzeleri ve atölyeleri ve Arslantepe Höyüğü’nü gezdiler. 

Tur seferlerine Ankara'dan yola çıkarak başlayan ‘Mezopotamya Ekspresi’ sırasıyla Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve son olarak da Diyarbakır'a kadar uzanan bir seyahat serüvenini tamamladılar.

'Mezopotamya Ekspresi' Malatya durağında yolcular tarafından gerçekleştirilen gezilerde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fotoğraf Makinesi Müzesi, Çocuk Evi ve Oyuncak Müzesi, Malatya Kültür Evi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Turgut Özal Anı Evi, Buğday Müzesi, Damascus atölyesi ve Ahşap atölyesi ziyaret edildi. ‘Mezopotamya Ekspresi’ turu Malatya molasına 2024 yılı içerisinde 1000’e yakın turist katılım sağladı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.