Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden üreticilere destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde üreticilere destek olmak için bugüne kadar 10 bin 370 feromon tuzaklama çalışması yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden üreticilere destek
Yayınlama: 06.09.2024
3
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi özellikle narenciye, şeftali, hünnap, incir gibi ağaçlardaki ürünlere zarar veren Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadelesini sürdürüyor.

Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadele çalışmaları kapsamında Köyceğiz ilçesindeki meyve ağaçlarına 2 bin 620 adet,  Bodrum’daki meyve ağaçlarına 300 adet, Datça’daki meyve ağaçlarına 80 adet feromon tuzağı yerleştirildi.

Proje kapsamında il genelinde narenciye, kayısı, şeftali, incir, hünnap, cennet elması ve frenk inciri gibi ara konukçu meyve ağaçlarına 2024 yılında toplam 3 bin adet feromon tuzağı desteklenmesi yapıldı. Büyükşehir belediyesi il genelinde üreticilere destek olmak için bugüne kadar 10 bin 370 feromon tuzaklama çalışması yaptı.

Üreten bir Türkiye için üreticinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarım kenti Muğla’da üreticilere her alanda desteğe devam ettiklerini ve Muğla’nın dünyada söz sahibi ürünleri ile üreticisine kazandırmaya devam edeceğini belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.