Muğla, Yeşil Şehirler Programı’na katılan altıncı şehir oluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Yeşil Şehirler Programı’na (Green Cities Program) Türkiye’den katılan altıncı şehir oluyor.

Muğla, Yeşil Şehirler Programı’na katılan altıncı şehir oluyor
Yayınlama: 06.08.2024
4
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkilileri ile Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde toplantı yapıldı. EBRD ile gerçekleşen toplantıda Yeşil Şehirler Programı’na Türkiye’den altıncı şehir olarak Muğla’nın katılımı hususunda fikir birliğine varıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi; doğal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde yöneterek çevresel değerlerin korunmasını sağlamak için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Yeşil Şehirler Programı’na (Green Cities Program) katılıyor. Türkiye’den İzmir, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Bursa’nın üye olduğu Yeşil Şehirler’in altıncı üyesi Muğla olacak.

Yeşil Şehir Programı’na Muğla’nın altyapı, çevre yatırımlarında teknik ve finansman desteği sağlamayı amaçlayarak katıldıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Ülkemizden beş şehrin üye olduğu Yeşil Şehirler Programı’na altıncı olarak Muğlamızın katılmasına karar verdik. Büyükşehir Belediye’mizin altyapı ve çevre yatırımları için hazırladığı projelere finansman desteği sağlayarak bu çalışmaları hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.