Nasdaq tüketici enflasyonu raporu öncesinde rekor seviyeden kapandı

İstanbul, 15 Mayıs (DHA) – Piyasalar ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını analiz ederken ve Çarşamba günü açıklanacak Nisan ayı resmi tüketici enflasyonu verilerini beklerken, ABD gösterge hisse senedi endeksleri Salı gününü yükselişle kapattı ve Nasdaq Composite yeni bir rekora ulaştı.

Nasdaq tüketici enflasyonu raporu öncesinde rekor seviyeden kapandı
Yayınlama: 15.05.2024
5
A+
A-

ABD borsasının önemli bir göstergesi olan teknoloji ağırlıklı Nasdaq, yüzde 0,8 artışla 16.511,2'ye yükselerek Mart ayında kırdığı 16.428,8'lik bir önceki kapanış rekorunu geride bıraktı. Bu önemli kilometre taşı, teknoloji sektörünün güçlü performansını yansıtmaktadır. S&P 500 de güçlenerek yüzde 0,5 artışla 5.246,7'ye yükselirken, Dow Jones Industrial Average yüzde 0,3 artışla 39.558,1'e ulaştı. Teknoloji ve gayrimenkul, sektörler arasında kazanç sağlayanlara öncülük etti. Sadece tüketici temel ürünleri ve enerji düşüşle kapandı.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın CNBC'de yer alan açıklamaları, enflasyonun beklenenden daha yavaş düşmesi nedeniyle gösterge borç verme oranlarının uzun süre yüksek kalacağına işaret ediyor. Powell'ın açıklaması ayrıca politika yapıcıların faiz oranlarını artırma olasılığının düşük olduğuna işaret ediyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Mart 2022 ile Temmuz 2023 arasında para politikasını 525 baz puan sıkılaştırarak enflasyonla mücadele için önemli adımlar attı. O zamandan bu yana FOMC, faiz oranı değişikliklerinde bir duraklama sürdürdü ve en son duraklama bu ayın başlarında gerçekleşti.

ABD'nin iki yıllık faizi Salı günü 3,6 baz puan düşüşle yüzde 4,82'ye gerilerken, 10 yıllık faiz 3,2 düşüşle yüzde 4,45'e geriledi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.