Netanyahu ABD Kongresine hitap etmek üzere davet edildi

Washington, 24 Mayıs (Hibya) – ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Netanyahu’ya Kongre’ye hitap etmesi için yapılan davetin İsrail’e destek vermek amacıyla yapıldığını söyledi. ABD istihbarat başkanı ateşkes görüşmelerini kolaylaştırmak için bu hafta sonu Avrupa’ya gidiyor.

Netanyahu ABD Kongresine hitap etmek üzere davet edildi
Yayınlama: 24.05.2024
4
A+
A-

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu yakın gelecekte ABD Kongresine hitap etmeyi planlıyor. Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin lideri Mike Johnson dün Washington'daki İsrail Büyükelçiliği'nde yaptığı konuşmada Kongre'nin Netanyahu'yu davet etmesinin İsrail hükümetine desteğini kararlı bir şekilde göstermek için yapıldığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri uzun zamandır İsrail'in başlıca müttefiki olmakla birlikte son dönemde Amerikan yönetimi İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını eleştiriyor. ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde yaklaşık bir milyon Filistinlinin yaşadığı Refah kentinin işgal edilmesi halinde İsrail'e silah göndermeyi durdurma sözü verdi. Bunun üzerine Cumhuriyetçiler Biden'ın açıklamasını eleştirdi. Netanyahu, Hamas örgütünü yok etmek için Refah'ın işgalinin gerekli olduğunu söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.