Ofluoğlu: Çocuk cinsel istismarında kısırlaştırma zorunlu hale getirilmeli

İYİ Parti Kadın – Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, ülke genelinde artan çocuklara yönelik şiddet olaylarına dair gerekli tedbirleri almamakla suçladığı iktidarı acil eylem planı hazırlamaya davet etti.

Ofluoğlu: Çocuk cinsel istismarında kısırlaştırma zorunlu hale getirilmeli
Yayınlama: 13.09.2024
11
A+
A-

İYİ Parti Kadın – Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu; ülke genelinde artan çocuklara yönelik şiddet olaylarına dair beraberindeki İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ve İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu ile partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Narin Güran olayı sonrası çocuk istismarı konusunun ülke gündemine yeniden geldiğini belirten Ofluoğlu, “Devletin varlığının hissedilmediği, hukukun hiçe sayıldığı ve cinayeti örtbas etme çabalarının yaşandığı bu süreç, hepimizi derinden yaraladı. İktidar partisi milletvekilinin, aileyi övmesi de soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engelledi ve suçluların kollandığı izlenimini verdi.” ifadesini kullandı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 21 kişinin ayrı ayrı tecavüzüne uğrayan zihinsel engelli kız çocuğu ile ilgili davada, 8 yılın ardından beraat kararı çıktığını hatırlatan Ofluoğlu, Hakkari'de 11 yaşındaki bir başka kız çocuğunun ise 3 kişinin tecavüzüne uğradığını, tutuklanan zanlıların 8 ay sonra tahliye edildiğini, bunun üzerine çocuğun 10 gün sonra intihar ettiğini söyledi.

Diyarbakır’da 14 yaşındaki kız çocuğunun başına taşla vurup, tecavüz eden ve savcının hakkında 43 yıl istediği sanığa mahkemece sadece 11 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini söyleyen Ofluoğlu, Karaman’da ise 45 çocuğa tecavüz olayında sanık öğretmene 508 yıl hapis cezası aldığı ancak infaz kanuna göre “30 yıl yatıp çıkar” şeklinde yorumlar yapıldığını dile getirdi.

Ofluoğlu, “Caydırıcı olmayan cezaların olduğu bir ülkede bu suçların tekrar edilmeyeceğinin garantisi olmaz. Devleti yöneten icra makamındaki kişilerin tedbir alması gerekir” değerlendirmesini yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.