Ofluoğlu: Haksız tahrik indirimini kaldırın

İYİ Parti Kadın – Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, yargı sisteminin kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması noktasında büyük zafiyetler gösterdiğini söyledi.

Ofluoğlu: Haksız tahrik indirimini kaldırın
Yayınlama: 15.10.2024
0
A+
A-

İYİ Parti’nin 81 il başkanlığınca, kadına şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla ortak basın açıklaması yapıldı. Kadın – Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, bu çerçevede partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Son yıllarda yargı sisteminin, kadın cinayetlerinde adaletin sağlanmasında büyük bir zafiyet gösterdiğini savunan Ofluoğlu, “Haksız tahrik ve iyi hal indirimleri, cinayetleri adeta teşvik eden bir hal almıştır. Erkek katiller, mahkeme salonlarında kadınları bir kez daha öldürmektedir. Son dönemde alınan kararlar, bu yargı pratiğinin ülkemizdeki şiddet kültürünü beslediğini açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

Haksız tahrik indiriminin kadına karşı şiddet suçlarında uygulanmaması gerektiğini vurgulayan Ofluoğlu, “Toplumun bu acı gerçeklere karşı sesini yükseltmesi gerekmektedir. Şiddeti meşrulaştıran, normalleştiren ve caydırıcılığını kaybeden hukuk sistemimizin acilen gözden geçirilmesi gerekiyor. Kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı köklü bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var.” değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti olarak 16-17 Kasım tarihlerinde; şiddet alanında konusunun uzmanı akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başkanları, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, psikolojik danışmanlar ve barolar birliği temsilcisi avukatların katılımı ile “Şiddet ve şiddetle mücadele çalıştayı” düzenleyeceklerini duyuran Ofluoğlu, şunları söyledi:

“Bu çalıştayda; disiplinler arası bir yaklaşımla, şiddeti yaratan faktörleri belirleyerek, okul öncesi dönemden başlayarak toplumsal değişimi sağlamak ve bu sayede şiddete uzun  vadede kalıcı çözüm üretmek, halen toplumda yaşanan şiddeti önlemeye yönelik ivedilikle  alınabilecek caydırıcı, önleyici hukuksal tedbirleri ortaya koyarak, farkındalık yaratmak ve bilimsel  veriler ışığında parti eylem planını oluşturmak  hedeflenmiştir. Bir çalıştay bildirgesi ile de elde edilen sonuçlar ilgili kurum/kuruluş ve siyasi partilerle paylaşılacaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.