Orhangazi’de Türk Mutfağı Haftası kutlandı

20-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Bursa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen Yöresel Yemekler Tanıtım ve Tadım Programı’nda Orhangazi’de gerçekleştirildi.

Orhangazi’de Türk Mutfağı Haftası kutlandı
Yayınlama: 22.05.2025
0
A+
A-

Orhangazi Belediyesi Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kentin özgün tatları tanıtıldı. Programda geleneksel tariflerle hazırlanan yöresel yemekler ve ürünler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Programın açılışına; İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Bakırdan, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, AK Parti İlçe Başkan Vekili İlyas Aygün, daire müdürleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. 

Sunulan ürünler arasında; demir tatlısı, guguk ekmeği, asma pidesi, Orhangazi Belediyesi zeytini, zeytinyağı ve turşusu, Malın Hatun tatlısı, baharatlı zeytinyağları, cevizli lokum, Mahmudiye çileği ve yumurta dolması yer aldı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Bakırdan, yaptığı açıklamada Orhangazi’nin zeytinle sınırlı kalmayan zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, yerel değerlerimizin tanıtılması açısından çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.