OSB’LERDE DİJİTAL ELÇİ SAYISI 2.000’E ÇIKIYOR

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle OSB’lerin ve OSB’lerde üretim yapan katılımcı sanayicilerin dijital dönüşümüne katkı vermek amacıyla hayata geçirilen “OSB Dijital Dönüşüm Programı”nda ikinci dönem başladı. Daha önce 1.000 Dijital Elçi yetiştirilen programın ikinci döneminde, OSB çalışanlarından oluşan 1.000 Dijital Elçi daha yetiştirilecek.

OSB’LERDE DİJİTAL ELÇİ SAYISI 2.000’E ÇIKIYOR
Yayınlama: 24.01.2024
33
A+
A-

Gaziantep’de düzenlenen basın toplantısı ile başlatılan programın açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin Türk sanayisinin dijital dönüşümüne öncülük edeceğinin altını çizdi. Türkiye’deki sanayi üretiminin yüzde 45’inin OSB’ler tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Kütükcü, planlı sanayileşmede OSB’lerin çok önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Türkiye’de organize sanayi bölgesi olmayan il kalmadığını söyleyen Kütükcü, “81 ilimizde toplam 400 organize sanayi bölgemiz var. 67 bin sanayi işletmesinin faaliyet gösterdiği organize sanayi bölgelerimiz, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor.  OSB’lerimiz, 2 milyon 620 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor” dedi.

DİJİTALLEŞME, OSBÜK’ÜN ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA BAŞLIKLARI ARASINDA

Organize sanayi bölgelerinin üretiminin yanı sıra, mesleki eğitimden teknolojiye, ihracattan dijitalleşmeye değin çok geniş bir yelpazede Türkiye’nin kalkınmasında kritik bir rol üstlendiğinin altını çizen Kütükcü, şunları söyledi: “Dijitalleşme de en önemli çalışma başlıkları arasında yer alıyor.  OSBÜK olarak hayata geçirdiğimiz OSBÜKnet Bilgi Sistemi ile OSB’lerimize her alanda dokunuyor, verilerini analiz ediyoruz.  Enerji tüketimleri, enerji santralleri, coğrafi bilgi sistemi haritaları, proje havuzu gibi 18 modül aracılığıyla OSB’lerimize sunulan hizmetle OSB’lerimize dijital dönüşümlerinde katkıda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra, OSBÜKbulut projemizle OSB’lerimizin ve sanayicilerimizin verilerinin daha güvenli, yüzde 100 yerli ve milli bir bulut sistemi üzerinde barınması imkânı sunuyoruz. Tüm bu sistemleri yönetecek ve OSB’lerimizin dijitalleşmesine öncülük edecek insan kaynağının yetişmesi de elbette son derece kritik öneme sahip.  Vodafone Türkiye ve Yıldız Teknik Üniversitemizle hayata geçirdiğimiz Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı kapsamında, daha önce 1.000 Dijital Elçi yetiştirmiştik. Yoğun bir taleple, bu programın ikincisini başlatmış bulunuyoruz. Bu dönem eğitimlerimizde organize sanayi bölgelerimiz ve katılımcı firmalarımızın çalışanları, 12 hafta boyunca, siber güvenlikten bulut bilişime, dijital liderlikten üretken yapay zekaya kadar 12 başlıkta eğitim alacaklar. Nisan ayına kadar sürecek eğitimlerin sonunda başarılı olanlara sertifikaları verilecek.  Bu projemizle birlikte, Dijital Elçi sayımız inşallah 2.000’e ulaşacak. Hedefimiz, OSB’lerimizdeki dijital elçilerimizin sayısını artırarak, organize sanayi bölgelerimizi Türk sanayisinin dijitalleşmesine liderlik etmelerini sağlamak “

“HEDEFİMİZ, OSB’LERDEKİ TÜM İŞLETMELERİN DİJİTALLEŞME SÜREÇLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞI OLABİLMEK”

Vodafone Business olarak tüm işletmelerin dijitalleşmesinde çözüm ortağı olarak yanlarında olmaya devam etmeyi hedeflediklerini aktaran Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu da, dijitalleşme çağında OSB’lerdeki şirketlerin, yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine adaptasyonunun önemine vurgu yaparak, “Vodafone Business olarak KOBİ ve işletmelerin güvenilir teknoloji danışmanı olmak için çıktığımız yolda, OSBÜK ve YTÜ akademisyenleri ortaklığında başlattığımız ve ilk dönemini başarıyla tamamladığımız Dijital Dönüşüm Programı’nın devamı için heyecanlıyız. Programımızın ilk döneminde OSB’lerde şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağlayarak, işletmelerimizi geleceğe taşımada çözüm ortağı olmuştuk. Bu paralelde Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki OSB’lerde 400’den fazla işletme, bulut teknolojilerinden IoT’ye, Endüstri 4.0’dan 5G’ye kadar uzanan bir skalada birçok inovatif teknolojiyi işine adapte etme konusunda adım attı. Programımızın ikinci dönemindeyse OSB’lerin dijital çağa ayak uydurmasını hızlandırmak ve şirketlerimizi çağın gerekliliğine hazırlamak hedefiyle 1000 kişiye eğitim verirken, 400’ün üzerinde de işletmeye dokunmak istiyoruz. Yeni dönemde hedefimiz, büyük ya da küçük çaplı olması fark etmeksizin OSB’lerdeki tüm işletmelerimizin yanında olabilmek. Vodafone Business olarak OSB’lerde faaliyet gösteren her ölçekteki işletmenin bu yeni dijitalleşme çağına hızlı bir şekilde geçmelerini desteklemeye; şirketlerin daha akıllı, daha hızlı ve daha esnek olmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili şunları söyledi: “Yıldız Teknik Üniversitesi olarak, KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunu desteklemek için yaratılan “Dijital Dönüşüm Programı”nın ikinci kez bir parçası olmaktan ve akademik katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu programla, katılımcılarımızın dijital stratejiden üretken yapay zekâya ve dijital pazarlamadan dijital liderliğe kadar uzanan kapsamlı içeriklerle dijital yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Dijitalleşme sürecini anlamak ve yönetmek konusunda güçlü bir temel oluşturarak, 1000 kişi ve 400’ün üzerinde işletmenin dijital geleceğini daha verimli ve etkin bir şekilde inşa etmesine katkı sağladığımız için mutluyuz.”

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.