Ösen: Kadınlara ve çocuklara karşı artan şiddet olaylarında hükümet üç maymunu oynuyor

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Ösen, kadınlara ve çocuklara karşı artan şiddet olaylarında hükümetin kararlılıkla tavır almadığını ve sorunların çözümü noktasında politika üretemediğini belirtti.

Ösen: Kadınlara ve çocuklara karşı artan şiddet olaylarında hükümet üç maymunu oynuyor
Yayınlama: 10.10.2024
0
A+
A-

İzmir Milletvekili Ösen, Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlediği basın toplantısında kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet olaylarını değerlendirdi.

Diyarbakır, İstanbul ve Tekirdağ’da gerçekleşen olayların insanlık dışı olduğunu ve herkesi derinden sarstığını belirten Ösen, “Ülkemizde bugün gelinen nokta; hükümetin kadın siyasetinde oldukça eksik, oldukça zayıf olmasından kaynaklanmaktadır. Hükümetin kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete karşı bir politika üretemediğini, bir siyasetsizlik durumu ortaya çıkardığı gün gibi ortadadır. Kabul edelim ki, suçlular üzerinde devletin otoritesi sarsılmıştır, devletin otoritesi yok olmuştur” dedi.

Türkiye'de yasal düzenlemelerin ve cezai yaptırımlarının yetersizliğine dikkat çeken Ösen, sosyal çürümenin hükümet politikalarından kaynaklandığını belirterek şöyle devam etti:

“Türkiye tarihindeki en ciddi sosyal çürümesine AK Parti hükümeti sebep olmaktadır. AK Parti hükümeti milletin cebinden parayı enflasyonla, geleceğini de sosyal çürümeyle elinden almaktadır. Bunları da ülkeyi ve değerlerimizi koruyacağını söyleyerek yapmıştır. Ünlü filozofun dediği gibi, kim bir şeyi çok söylüyorsa söylediği şeyi en çok o suiistimal ediyordur. İşte hükümet dilinden düşürmediği muhafazakarlığı günden güne böyle yok ediyor. Önümüzdeki tablo bundan ibarettir.”

Milletvekili Ösen, kadınlara ve çocuklara karşı bakış açısının değiştirilmesinin toplumsal zihniyeti de değiştireceğini ve bu değişimin politikalara yansıyacağını ifade ederek “Toplumsal normlar ve kurallar insan eliyle oluşturulmuştur. Bu yüzden bizler de sağlıklı ve doğru kuralları kendimiz koymalıyız. Bu yüzden Türkiye’de asayişi yeniden düzene sokacak, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçlarda amasız ve fakatsız ceza indirimini kaldıracak yasal düzenlemeleri yapmak, en az ekonomi gündemi kadar önemlidir. Devletin ciğerlerinde hava değil adalet dolaşır. Bu yüzden Türkiye adalet sistemindeki sorunları halletmedikçe gün yüzüne çıkamayacaktır. Türkiye’de adalet sağlanmadıkça tam anlamıyla huzur, refah ve zenginlik var olamayacaktır” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.