Osmangazi’de Atatürk Anıtı törenle açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını ilelebet yad etmek adına hazırlanan Atatürk Anıtı, törenle açıldı.

Osmangazi’de Atatürk Anıtı törenle açıldı
Yayınlama: 30.08.2024
6
A+
A-

Heykeltıraş Pınar Öktem Doğan tarafından yapılan Atatürk Anıtı, Osmangazi Belediyesi’nin bahçesindeki yerini aldı. Kaideye yerleştirilen anıtın üzerinde ise Atatürk’ün ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ sözü yer alıyor. Atatürk Anıtı, belediye binası girişinde yer alan Osman Gazi Heykeli’nin tam karşısına dikildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Atatürk Anıtı’nın açılış törenine; Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Heykeltıraş Pınar Öktem Doğan, CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Kayıhan Pala ve Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 30 Ağustos gibi önemli bir günde önemli bir açılışa ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Belediyemizin bahçesinde Osman Gazi heykeli vardı. Osman Gazi de bizim önemli bir değerimiz. Belediyenin bahçesindeki Osman Gazi heykeli eliyle bir yeri işaret ediyordu. Dedik ki, işaret ettiği yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olması gerekir. Bu ana fikirden yola çıktık, Atatürk’ü Osmanlı Devleti’nin kurucusunun işaret ettiği yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak burada ölümsüzleştirmeye karar verdik, emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.