Osmangazi’de Zafer Bayramı kutlamaları başladı

Osmangazi Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluğu sahne aldı.

Osmangazi’de Zafer Bayramı kutlamaları başladı
Yayınlama: 30.08.2024
2
A+
A-

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen gösteriye; Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve Osmangazili yurttaşlar katıldı. Ayrıca gecede geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Feyyaz Alptuğ Memişoğulları da unutulmadı. Memişoğulları’nın fotoğrafı Başkan Aydın’ın oturduğu koltuğun yanına konularak gecede bir kez daha saygıyla anıldı.

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, sahneye ilk olarak Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’ni canlandırdıkları  ‘Zafere 1 Kala’ adlı kurtuluş mizanseni ile çıktı. 150 kişilik Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğundan sonra Bursa, Adana, Kosova ve Fethiye yöresi danslarının yanı sıra potpori, modern dans, roman ve seromoni ile devam etti.

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Zafere 1 Kala Anadolu Rüzgarı’ adlı gösterisini izleyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “102 yıl önce tam da bugünlerde geriye dönmeyi asla düşünmeden ilk hedefiniz Akdeniz’dir diyerek ölümü bir saniye bile düşünmeden gidip canları pahasına ülkeyi kurtarıp bizim bugün burada özgür ve bağız bir şekilde bu kutlamaları yapmamızı sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerin önünde saygı, rahmet ve minnetle eğiliyorum, ruhları şad olsun” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.