Özel: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Ankara’da iktidar yapalım

Sivas, 4 Eylül (Hibya) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas’ta CHP Tüzük Kurultayı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Özel: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Ankara’da iktidar yapalım
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Sivas'ta CHP Tüzük Kurultayı'nın açılışını yaptı.

Özel, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hedefimiz Balkan coğrafyasıyla en iyi ilişkileri yeniden kurmak ve en ileri noktaya götürmektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan ile olan ilişkilerimizi aynı milletin farklı devletleri olduğu gerçeğini inkar etmeden ancak üstenci, buyurgan bir dille değil dost ve kardeş ülke bağıyla oluşturmak ve sürdürmektir.

Diğer yandan Rusya ve Çin gibi güçlü devletlerle diplomatik ilişkilerin en iyi şekilde geliştirilmesi ve sürdürülmesi partimizin iktidar yürüyüşünde de iktidar boyunca da terk etmeyeceği bir yol haritasıdır.

Bugün 32’si Avrupa’da toplam 77 partinin bulunduğu Sosyalist Enternasyonal’de partimizin Avrupa Birliği mücadelesine tam destek vereceğini hiçbir üye partinin çekimser kalmadığı bir metinle kayıt ve imza altına almıştır.

Pusulası millet olan CHP’nin hedefi güçlü, zengin, dünyayla barışık ve dünyayla yarışan Avrupa Birliği’ne tam üye olmuş bir Türkiye’dir.

105 yıl sonra yeniden Sivas’tayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini yerel seçimlerde olduğu gibi yeniden birinci parti yapmanın hedefiyle birlikte yan yanayız.

Yol haritamızı belirlemek, en demokratik tüzüğü yapmak üzere Genel Başkanlarımı, Kurultay Delegelerimi, tüm Belediye Başkanlarımı, Grup Başkanvekillerimi, Milletvekillerimi Ankara’ya davet ediyorum.

Kalkın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini Ankara’da iktidar yapalım. Ankara’ya gidiyoruz iktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.