Öztrak: Veriler üretimde daralma ve işsizlikte artış sinyalleri veriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, güven ve kapasite kullanım verilerinin gelecek aylara ilişkin üretimde daralma ve işsizlikte artış sinyalleri verdiğini bildirdi.

Öztrak: Veriler üretimde daralma ve işsizlikte artış sinyalleri veriyor
Yayınlama: 26.08.2024
3
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, imalat sanayinde kapasite kullanım oranının son bir yılın en düşün seviyesine gerilediğin belirterek, “Geçen ay reel kesim güven endeksi güven sınırı olan 100’ün altına inmişti.” dedi.

“Üreticilerin önümüzdeki dönem; hem üretim, hem sipariş, hem de istihdam beklentilerinin kötümserleştiği anlaşılıyor.” değerlendirmesini yapan Öztrak, şunları ifade etti:

“Piyasaların bir istifa iddiasıyla aşırı kırılganlaştığı, dolar kurunun bir anda 34 liranın üstüne çıktığı, borsanın düştüğü, ekonomi yönetiminin baz etkisine sırtını dayamasına rağmen yeterince düşmeyen aylık enflasyona sürekli ‘geçici’ diye bahaneler bulduğu bir ekonomide, maalesef üretim ve istihdam cephesinde yaşananlar kalıcı hale geliyor. Güven ve kapasite kullanım verileri önümüzdeki aylara ilişkin üretimde daralma ve işsizlikte artış sinyalleri veriyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.