PARA PİYASALARI – Ortadoğu risklerinde artış para piyasalarını durgunlaştırdı

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – Dolar Salı günü yükselirken, Orta Doğu’daki gerilime ilişkin süregelen endişelerin yatırımcıların ABD’nin yakın zamanda faiz indirimine gideceğine ilişkin iyimserliğini kısmen dengelemesiyle başlıca para birimleri yatay seyretti.

PARA PİYASALARI – Ortadoğu risklerinde artış para piyasalarını durgunlaştırdı
Yayınlama: 27.08.2024
2
A+
A-

Jeopolitik riskler, İsrail ve Hizbullah'ın hafta sonu gerçekleştirdiği büyük füze alışverişinin ardından çatışmanın tırmanacağına dair korkuların azalmasına rağmen, erken döviz hareketlerini bastırdı.

Yen en son yüzde 0,2 düşüşle dolar başına 144,82 seviyesindeydi ve dolar başına 143,45 ile üç haftanın en yüksek seviyesine çıktığı bir önceki seanstaki güvenli liman kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Euro ve sterlin hafif bir düşüşle sırasıyla 1,1161 dolar ve 1,3182 dolara geriledi, ancak her ikisi de son ayların en yüksek seviyelerinden uzak değildi.

Kanada doları, petrol fiyatlarındaki artışla birlikte gece boyunca beş ayın zirvesine tırmanarak ABD doları başına 1,3487 seviyesinde çok az değişiklik gösterdi.

Yine de, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole'da yaptığı konuşmada aşağı yukarı böyle bir hamleyi işaret etmesinin ardından Eylül ayında ABD'nin faiz indirimi olasılığının da yardımıyla, başlıca para birimleri dönüm noktasının en yüksek seviyelerine ve dolar da bir yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine yakın seyretti.

Bir sepet para birimi karşısında dolar en son yüzde 0,05 artışla 100,90 seviyesindeydi ve bir önceki seansta gördüğü 13 ayın en düşük seviyesi olan 100,53'e yakın seyrediyordu.

Başka bir yerde, Avustralya doları yüzde 0,05 düşüşle 0,6768 dolara geriledi, ancak Cuma günkü bir ayın en yüksek seviyesi olan 0,67985 dolardan uzak kalmadı.

Yeni Zelanda doları yüzde 0,08 düşüşle 0,6199 dolara geriledi, ancak benzer şekilde yedi aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesi olan Cuma günkü 0,6236 dolardan çok uzaklaşmadı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.