Polis, Çinli göçmenleri İtalya’ya kaçırmak için lüks arabalar kullanan çeteyi yakaladı

Roma, 27, Haziran (Hibya) – İtalyan polisi, Çinli göçmenleri lüks arabalarla İtalya’ya kaçıran, pasaportlarına el koyan ve onlara köle muamelesi yapan bir insan kaçakçılığı şebekesini çökertti.

Polis, Çinli göçmenleri İtalya’ya kaçırmak için lüks arabalar kullanan çeteyi yakaladı
Yayınlama: 27.06.2024
2
A+
A-

Polis tarafından yapılan açıklamada, kaçakçıların göçmenlere “iyi giyimli, az bagajı olan, yıllardır İtalya'da yaşayan ve İtalyanca konuşan Çin vatandaşlarının kullandığı güçlü ve pahalı arabalarla seyahat eden masum Asya vatandaşları” gibi gösterdikleri belirtildi.

Açıklamada, “küçük gruplar halinde, vize muafiyetiyle girdikleri ülkelerde (özellikle Sırbistan) dış Avrupa sınırlarına uçan tutarlı ve sürekli bir düzensiz Çin vatandaşı akışının varlığını” ortaya çıkardıkları belirtildi.
“Oradan da araçlarla Bosna, Hırvatistan ve Slovenya üzerinden İtalya devlet sınırına kadar eşlik edildiler” denildi.

Kaçak göçmenler Venedik yakınlarındaki güvenli bir eve nakledildi ve burada bir ya da iki gün kaldıktan sonra İtalya'nın diğer bölgelerine ya da Fransa ve İspanya gibi diğer AB ülkelerine götürüldüler.

Açıklamada, insan tacirlerinin güvenli evde pasaportlarına el koydukları ve “o andan itibaren göçmenlerin yolculuk için yapılan borç geri ödenene kadar ağır sömürüye maruz kaldıkları” belirtildi.

Polis, göçmenlerin “özgür ya da yarı özgür bir yaşam imkanı olmadan, tıbbi yardım almadan, bir yatak ve çalışacak bir yer dışında hiçbir şey olmadan süresiz olarak” tutulduğunu söyledi ve bunu bir tür “kölelik” olarak tanımladı.

Polis operasyon sırasında insan ticareti şebekesinin üyesi olduğu iddia edilen dokuz kişiyi tutukladı ve “çoğu kadın ve yaşları 15 ila 18 arasında değişen bazı çocuklar” olmak üzere 77 belgesiz göçmen tespit etti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.