Rami ve Banaz İlçe Halk Kütüphaneleri, IFLA ENSULIB bülteninde öne çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu’nun (IFLA) Çevre, Sürdürülebilirlik ve Kütüphaneler Bölümü’nün (ENSULIB) Haziran 2024 bülteninde Rami Kütüphanesi ve Banaz İlçe Halk Kütüphanesi’ni öne çıkardığını bildirdi.

Rami ve Banaz İlçe Halk Kütüphaneleri, IFLA ENSULIB bülteninde öne çıktı
Yayınlama: 05.07.2024
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu’nun Çevre, Sürdürülebilirlik ve Kütüphaneler Bölümü, Haziran 2024 bülteninde Rami Kütüphanesi ve Banaz İlçe Halk Kütüphanesi’ni öne çıkardı.

Tarihi Rami Kışlası'nın 2023 yılında tamamlanan restorasyonu sonrası hizmete giren Rami Kütüphanesi, Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kütüphanesi olarak dikkat çekiyor. Biyosfer Sertifikası alarak çevresel sorumluluğunu tescilleyen Rami Kütüphanesi, yağmur suyu hasadı sistemi ve geri dönüştürülmüş kağıtlardan defter yapma gibi yenilikçi uygulamalarıyla öne çıkıyor.

Uşak'ın Banaz ilçesinde hizmet veren Banaz İlçe Halk Kütüphanesi, Türkiye'nin ilk agro kütüphanesi olarak dünya çapında ilgi görüyor. Bitki yatakları, tohum kitaplığı, kompost sandığı ve böcek oteli gibi çevre dostu alanlarla donatılmış olan kütüphane, sürdürülebilir tarım ve çevre bilincini artırma konusundaki çalışmalarıyla fark yaratıyor.

Banaz İlçe Halk Kütüphanesi, IFLA ENSULIB komisyonu tarafından Yeşil Kütüphane Projeleri arasında dünya çapında ilk 5 kütüphane arasına girmeyi başardı. Bu uluslararası başarı, Türkiye'deki kütüphanelerin sürdürülebilirlik ve çevresel farkındalık konularında öncü rol oynadığını bir kez daha gözler önüne seriyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.