Rızvanoğlu: Yaylaların yönetimi ile ilgili eksiklikler var

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Orman Genel Müdürlüğü’nün 2023 Sayıştay raporundaki bulgularla ilgili soru önergesi verdi.

Rızvanoğlu: Yaylaların yönetimi ile ilgili eksiklikler var
Yayınlama: 30.09.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Orman Genel Müdürlüğü’nün 2023 Sayıştay raporundaki bulgularla ilgili bir soru önergesi verdi. Rızvanoğlu, yayla alanlarının yönetimi ve bu alanlardaki taşınmazların kullanımıyla ilgili tespit edilen ciddi eksikliklerin olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi vererek Sayıştayın bulgularını gündeme taşıdı.

Rızvanoğlu, “6831 sayılı Orman Kanunu'nun 17'nci maddesi gereğince, kiralanamayan bina ve tesislerin bir yıl içinde yıkılması gerektiği hükme bağlanmıştır. Ancak raporda bu tesislerin yıkılmadığı tespit edilmiştir. Bu binaların yıkılmamasının gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.

“Yaylaların yönetimi ile ilgili eksiklikler var”

Rızvanoğlu önergesini şu ifadelerle açıkladı:

“Orman Genel Müdürlüğü 2023 Yılı Sayıştay Raporu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen yayla alanlarındaki taşınmazların yönetimi ve kullanımı ile ilgili ciddi eksiklikleri ortaya koymuştur. Rapor, toplamda ilan edilen 525 yayla alanından 384 tanesinde çeşitli sorunların tespit edildiğini göstermektedir. Bu sorunlar arasında; 22 yaylada vaziyet planının yapılmamış olması, 23 yaylada mevcut bina ve tesislerin sabit kıymete alınmamış olması ve 43 yaylada ise bina ve tesislerin kullanıcı tespitlerinin gerçekleştirilmemiş olması öne çıkmaktadır.”

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.