RİZE – 11.01.2024 – HİBYA – Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri ve akademisyenlerinin “İnfektif endokardit kaynaklı infeksiyonların önlenmesi için kardiyak cihazlar ve bunların elde edilmesi için bir yöntem” başlıklı buluşu Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı.
RTEÜ'den yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatih Şaban Beriş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vagif Nevruzoğlu, Tıp Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Levent Tümkaya, Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Doç. Dr. Tolga Mercantepe ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Melih Manır tarafından geliştirilen “İnfektif endokardit kaynaklı infeksiyonların önlenmesi için kardiyak cihazlar ve bunların elde edilmesi için bir yöntem” başlıklı patent başvurusunun Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldığı belirtildi.
İnfektif endokardit (İE) kalbin endokardiyal yüzeylerinin ve varsa kalpteki protez materyallerinin enfeksiyonu olarak tanımlanabiliyor. Buluşun ne olduğuna dair açıklanmasında ise; “Kardiyak cihazların uygulamasında oluşan infektif endokardit (İE) kaynaklı infeksiyonların (enfeksiyon) önlenmesi için yenilikçi kaplama yöntemi kullanılarak kardiyak cihazların anti bakteriyel iyonlarla kaplanmasını içermektedir.” denildi.
SANAYİ HABER AJANSI