Şahin, Hüseyin Gazi Türbesi yolunda çıkan yangın alanına gitti

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Hüseyin Gazi Türbesi yolunda çıkan yangın alanına gitti.

Şahin, Hüseyin Gazi Türbesi yolunda çıkan yangın alanına gitti
Yayınlama: 16.08.2024
3
A+
A-

Şahin, yangın tamamen kontrol altına alınana kadar bölgeden ayrılmadı. Çalışmaları bizzat takip ederek ekiplerden bilgi alan Şahin, daha sonra basın mensuplarına yangının çıkış nedeni ve tehlikenin boyutuyla ilgili bilgi verdi.

Hüseyin Gazi türbe yolunda havai fişek atılması sonucu çıkan yangına çevre sakinlerinin durumu yetkililere iletmesiyle kısa sürede müdahale edildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 20 hektarlık dağlık alana yayılan yangın, büyükşehir belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının nedeninin atılan havai fişekler olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “Yangının çıkmasına neden olanların eşgalleri emniyet güçlerince belirlendi” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, daha önce de bölgede yangın çıktığını hatırlatarak “Hüseyin Gazi Türbesi'nde bu sık sık oluyor. Akşam saat 20:00’dan sonra, türbe ziyareti bittikten sonra, bölgeye girişin yasaklanması lazım” dedi. Yangına süratle müdahale edilmesinin tehlikeyi daha fazla büyümeden önlediğini vurgulayan Şahin “Eğer yangın buradan aşağı doğru inseydi gecekondular, evler ve binalar vardı. Büyük tehlike olurdu” şeklinde konuştu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.