Şanlıurfa’da Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Şanlıurfa, 18 Eylül (Hibya) – Eğitim Değerlendirme Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi
Yayınlama: 18.09.2024
3
A+
A-

Vali Şıldak, eğitim ile ilgili her tür konuyu birebir yakından takip ettiklerini ve eğitim seferberliğini kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta başlayan eğitim öğretim yılı ile birlikte il merkezi ve tüm ilçelerdeki okulları ve faaliyetlerini yakından takip ederek bu konuda vatandaşlardan gelen taleplerle birebir ilgilenen Vali Hasan Şıldak; son olarak Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri ile birlikte Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Hasan Şıldak toplantıda vatandaşların eğitim kurumlarından talepleri ile ilgili başvurularının titizlikle takip edilmesini, sorunların çözüme kavuşturularak mutlak suretle vatandaşlara geri dönüş yapılarak kendisinin de bilgilendirilmesi yönünde talimat verdi.

Okullarda gerekli bakım, onarım ve ilgili tadilatların tekrar kontrol edilmesi, eğitim camiası ve okul idarecilerinin takibi gibi konulara da hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Hasan Şıldak, “Her zaman dediğimiz gibi; Şanlıurfa’da eğitim bizim için ilk gündem maddesi. İl merkezinden en kırsaldaki okulumuza kadar tüm eğitim kurumlarımızın analizini çıkardık ve eğitimde daha iyi bir Şanlıurfa gençliği için el ele vermeye, elimizden geleni değil her zaman elimizden gelenin daha da fazlasını yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa eğitimine kazandırılan ve daha ilk yıldan LGS ve YKS sonuçlarından alınan verilerle kıyaslandığında meyvelerini vermeye başlayan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) bu yıl yenilenerek daha da uygulanabilir olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak şunları söyledi:

“Eğitimde seferberlik çağrımızı daha da güçlü, daha da geniş alanlara yayarak sürdüreceğiz. Bu konuda BİGEP bizlere bir yol haritası, bir kılavuz rolü üstleniyor. Geçen yıl alınan başarıdan dolayı öğrencilerimiz, ailelerimiz ile öğretmenlerimizi de bir kez daha tebrik ediyorum. Bu yıl daha da güçlü bir şekilde öğrencilerimizin geleceğine dokunmalıyız. Eğitim camiamız ile birlikte asıl başarıyı bu yıl yakalamak hedefimiz olmalı. Bu konuda öğretmenlerimize güveniyorum. Öğretmenliğin verdiği fedakarlığı çocuklarımızın geleceği için sergilemeye devam edeceklerinden şüphem yok.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.