Şanlıurfa’nın en büyük diş protez laboratuvarı hizmete girdi

Şanlıurfa, 23 Eylül (Hibya) – Şanlıurfa’nın en büyük diş protez Laboratuvarı, Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde hizmete sunuldu.

Şanlıurfa’nın en büyük diş protez laboratuvarı hizmete girdi
Yayınlama: 23.09.2024
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, geçen yıl hizmete giren Şanlıurfa’nın en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi olan Şanlıurfa Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde sedasyon ile ameliyathane ortamında diş tedavisi ve bünyesinde son sistem cihazlar ve bağımsız havalandırmasıyla kurulan diş protez laboratuvarının vatandaşın hizmetine sunulduğunu açıkladı.

Laboratuvarda diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarının yapıldığını belirten Solmaz, sunulan hizmetlere ilişkin şunları söyledi:

“Diş hekimi tarafından alınan ağız ölçülerine uygun modeller hazırlamak ve hazırlanan modeller üzerinde hareketli bölümlü protezlerin şekillendirilmesini, döküm yöntemiyle çoğaltılmasını, bunlara tesviye ve cila ile estetik görünüm verilmesi, çatlayan ve kırılan protezlerin onarımı, hareketli protezlerin tamiri, diş protez laboratuvarında kullanılan alet ve cihazların bakımını ve basit onarımı yapılmaktadır.”

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde diş protez teknikeri Zehra Kaya ise “Hekimden alınan ölçüler bu laboratuvarı geliyor. Çeşitli aşamalardan geçip halkımızın kullanabileceği protez haline geliyor. Burada biz son sistem cihazlarla çalışıyoruz. Masalarımız olsun ekipmanlarımız olsun. Protez Laboratuvarı olarak on yedi masa ve on iki kişilik personeli ile total protez, gece plağı tamir ve beslemeyi çeşitli işlemler ile gerçekleştirmekteyiz.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.