Şirket haberleri

ALKLC.HE – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 Mayıs’ta toplanacak.

Şirket haberleri
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

ALKLC.HE – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 Mayıs’ta toplanacak.
HOROZ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 – 31 Mayıs’ta toplanacak.
YIGIT – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 – 30 – 31 Mayıs’ta toplanacak.
Beyaz Eşya Sektörü: Beyaz eşya üretimi Nisan'da yıllık %7 düşerken, iç satışlar %3, ihracat %48 artış gösterdi.
ALTNY – Şirketin zırhlı kara araçlarına yönelik yardımcı alt sistemlerin üretimi kapsamında, 5,0 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.
ALFAS – Şirketin bağlı ortaklığı Alfa Solar Romania tarafından Simian Solar Energy’nin tamamının 791.161 euro bedelle satın alındığı açıklandı.
ALVES – Şirketin bakır ergitme tesisi yatırımına ek olacak şekilde yatırım teşvik belgesi kapsamında 2 milyon dolar tutarında makine alım anlaşması imzaladığı açıklandı. 
ALVES – Şirketin Slovenya merkezli bir firma ile 2024 yılında yaklaşık 3,5 milyon euro  yaratcak şekilde Bayilik Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
AVGYO – Şirketin Mersin Tarsus’taki Tarsus Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde konumlu bazı bağımsız bölümlerini Metro Turizm’e aylık 11.900 TL bedelle kiraladığı açıklandı.
ARZUM – 1,8 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
BINHO – Şirketin %89 oranında bağlı ortaklığı Bin Ulaşım’ın halka arz hazırlıklarının başlanmasına karar verildiği, 1 milyar TL’lik kayıtlı sermaye tavanının SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
BANVT & MEGAP – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 28 Haziran’a kadar uzatıldı.
BURVA & IHAAS – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Haziran’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
CVKMD – Şirketin yurt dışında bir şirket ile 3,3 milyon dolar bedelle Maden Cevheri Satışı konusunda anlaşma sağladığı açıklandı.
CWENE – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 4 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.
CELHA – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun yatırım harcamalarında, finansal borç ödemelerinde ve hammadde alımında kullanılmasının planlandığı açıklandı.
EUPWR – Şirket ve GESAN İş Ortaklığı’nın TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen Hilal Gıs Tm Yenileme İşi konulu ihaleye katılarak 383,8 milyon TL ile en avantajlı teklifi verdikleri açıklandı.
ESCAR – Şirket bağlı ortaklığı Mint Elektrikli Araç Teknolojileri’nin sermayesinin 50 milyon TL’den 100 milyon TL’ye çıkarılmasının tescil edildiği açıklandı.
ENKAI – Şirket ile GECOL arasında,  Bingazi’de 1320 MW Kuzey Bingazi Basit Çevrim Enerji Santrali Projesi ve Elektrik Ekipmanları temini için sözleşmesi imzalandığı, sözleşme bedelinin 880 milyon euro olduğu açıklandı.
ENJSA – Şirketin 2024 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.


HKTM – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 125 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.
IZENR –  Şirketin elektrik üretim santralinde gerçekleştireceği yıllık bakım çalışmalarının tamamlanarak üretim faaliyetlerine yeniden başlandığı açıklandı.
KLSER – Şirketin Irak’taki iştiraki Al – Sadaf’ın Kerkük’deki fabrikasında üretime başlandığı açıklandı.
KARYE – Orhun Kartal tarafından 300.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
KNFRT – Şirket bağlı ortaklığı Konfrut AG’nin taze meyve tedariki, paketlemesi, depolaması ve yurtiçi/yurtdışı ticaretini gerçekleştiren bir şirketin %50 paylarını alması amacıyla ön anlaşmaya vardığı açıklandı.
KNFRT – Şirkete Denizli’deki konsantre meyve ve sebze suyu imalatı fabrikasının bulunduğu ve 48.459 m2 taşınmazın Döhler Gıda satılmasına ilişkin işlemlerin tamamlandığı açıklandı.
MHRGY – Şirketin Ataşehir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 5 kat maliki & arsa sahibi ile sözleşme imzaladığı açıklandı.
OZYSR – Şirket payları 29 Mayıs’ta Borsa’da işlem görmeye başlayacak.
OZSUB – Şirketin su ürünleri yetiştiricilik belgelerinin yenilendiği açıklandı.
QNBFB – 273,8 milyon dolar ve 116 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Sofr+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak açıklandı.
PGSUS – S&P tarafından şirketin uzun vadeli kredi derecelendirme notunun ve yurt dışında ihracı tamamlanan tahvillere ilişkin uzun vadeli kredi derecelendirme notunu teyit edildiği açıklandı.
PASEU – Pasifik Global Lojistik unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.
PENTA – Şirketin 2024 yılında Lexar markası performansı ile 2024 Rising Star – Outstanding Performance ödülünü kazandığı açıklandı.
RYSAS – 250.000 TL sermayeli EDD Havacılık Hizmetleri unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.
RALYH – Ral Prestij Gayrimenkul tarafından Bakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından açılan Ankara’daki 65.422 m²’lik taşınmazların özelleştirilmesi ihalesine teklif verilmesi sonrasında Ral Prestij Gayrimenkul’ün 1. Tur pazarlık ve nihai pazarlık görüşmelerine katılım için davet aldığı açıklandı.
SEKFK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.
SNPAM – Şirketin tamamlanan güneş enerjisi yatırımının Bakanlık kabul onayının gerçekleştiği açıklandı.
SAYAS – Pay geri alım programının sonlandırıldığı açıklandı.
SODSN – Emine Lale Özyürük tarafından 150.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SODSN – Esra Kürşat tarafından 112.500 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SRVGY – Şirket bağlı ortaklığı Oswe Real Estate Gmbh'nin pay sahibi olduğu Güney İstanbul ile Kuzey Marmara Gayrimenkul’ün Güney İstanbul çatısı altında birleşme işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
TERA – 1,7 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
TSGYO – Şirketin, TSKB'den 150 milyon TL tutarında işletme kredisi kullandığı açıklandı.
ZOREN – Şirketin 2024 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.