Şırnak’dan ODAP’a büyük ilgi

Diyarbakır, 11 Eylül (Hibya) – Ortaöğretime Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi (ODAP) kapsamında bölgesel farkındalık artırma günlerinin birincisi Ankara’da düzenlendi.

Şırnak’dan ODAP’a büyük ilgi
Yayınlama: 11.09.2024
5
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında farkındalık günlerinin birincisi Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve diğer paydaş Genel Müdürlüklerin personeli, okul yöneticileri, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay programı, proje kapsamında hazırlanan erken okul terkinin önlenmesi ve devamsızlıkla mücadele stratejilerinin belirlendiği “Ulusal Strateji Belgesi”nin taslak versiyonunun bölümler halinde katılımcılara sunularak devam etti. Her bir başlık için katılımcılardan görüş ve geri bildirimleri alındı.

Seminerde katılımcılar grup çalışması yaparak alınan geri bildirimler doğrultusunda belgeyi son haline getirdi. Gün sonunda her bir grup, yaptığı çalışmanın sonuçlarını tüm katılımcılara sunarak çalışmasını tamamladı.

MEB AB ODAP projesine Şırnak Cizre’den Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi, Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Yusuf Cezeri Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi etkinliğe katılarak bölgede projenin uygulanacağı pilot okul olarak seçildi.

Etkinliğe katılan Cizre Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Zeren, Yaklaşık 32 aydır süren bu projenin Türkiye genelinde 14 il ve 50 pilot okulda uygulandığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Şırnak ilimizden de üç okul pilot okul listesine dahil edilerek yaklaşık 32 aydır bu projede yer almaktadır. Bu proje sayesinde okullarımızda kültürel ve sanatsal alanlarda müzik, resim atölyeleri kuruldu. Bu atölyelerdeki faaliyetlerden dolayı öğrencilerimizin okula devamını artırdık ve bu sayede çok mutluyuz. Miili Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'e ve Ortaöğretim Genel Müdürümüz Halil İbrahim Topçu’ya teşekkür ederim. Projenin ülkemiz diğer okullarına yaygınlaştırılması ile ortaöğretimde devamsızlığın büyük ölçüde önüne geçilecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.