Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü Beylikdüzü’nde kutlandı

Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü ve 14. Dünya Sivaslılar Günü dolayısıyla Beylikdüzü’nde tören düzenlendi.

Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü Beylikdüzü’nde kutlandı
Yayınlama: 07.09.2024
4
A+
A-

Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü ve 14. Dünya Sivaslılar Günü, Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla kutlandı.

Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan İBB Başkan Vekili Nuri Aslan Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Serdal Mumcu Beylikdüzü Halk Eğitim Müdürü Nazan Sadeoğlu ve Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyyüp Günay Sivaslılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Beylikdüzü Belediyesi kursiyerleri ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde bir yıl boyunca aldıkları eğitimler sonucu yaptıkları 105 eserin yer aldığı özel serginin açılışıyla başladı. Program Mustafa Özarslan ve Volkan Yılmazer’in verdiği konser ile devam etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünü gönderdiği telgrafla kutladı. 

Mesajında Sivas Kongresi’nin ulusal bağımsızlık yolunda önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Çalık, “Devletimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, kongre delegelerini ve memleket uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi büyük bir saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.