Sky News: Elon Musk göçmen karşıtı protestolar nedeniyle Londra ile tartışıyor

Washington, 6 Ağustos (Hibya) – Sky News’in haberine göre, ABD’li milyarderin İngiltere’nin iç savaşın eşiğinde olduğunu söylemesinin ardından girişimci Elon Musk ile Başbakan Keir Starmer’ın ofisi arasında bir “söz savaşı” patlak verdi.

Sky News: Elon Musk göçmen karşıtı protestolar nedeniyle Londra ile tartışıyor
Yayınlama: 06.08.2024
5
A+
A-

İngiliz hükümeti ülkedeki huzursuzluğu körüklemek için sosyal medyaya odaklanırken ve “saf şiddetin ” protestolarla hiçbir ilgisi olmadığını iddia ederken, Musk yaşananların ciddiyetine dikkat çekti.

Elon Musk X'te etnik Ruandalı bir adamın Southport'ta üç çocuğu öldürmesinin ardından patlak veren huzursuzluğun görüntülerini içeren bir gönderinin altına ''İç savaş kaçınılmaz.” diye yazdı.

Bunun üzerine Başbakanlık sözcüsü ” bu tür yorumların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını” söyledi ve “internette şiddeti kışkırtan herkesin yasaların tüm gücüyle karşı karşıya kalacağı ” uyarısında bulundu. Bu uyarı COBRA acil durum komitesinin acil toplantısında Starmer tarafından tekrarlandı.

Daha sonra, Starmer'in Müslümanlara yönelik şiddeti eleştirdiği kendi paylaşımının altında, Musk da İngiliz hükümetinin başkanını tüm etnik ve dini gruplara yönelik şiddet konusunda endişeli olmaya çağırdı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.