Stellantis şık ve ileri teknolojili yeni elektrikli araçlarını Paris’te görücüye çıkardı

Otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük gruplarından Stellantis, güçlü bir şekilde hazırlandığı Paris Otomobil Fuarı’nda kapsamlı bir katılım gösterdi.

Stellantis şık ve ileri teknolojili yeni elektrikli araçlarını Paris’te görücüye çıkardı
Yayınlama: 19.10.2024
3
A+
A-

Citroen, Peugeot ve Alfa Romeo markalarının müşteri odaklı performans ve menzile sahip yeni BEV’lerini sergileyerek adeta gövde gösterisi yapan Stellantis, Leapmotor’un genişleyen ürün gamındaki yeni B serisi platformunun bir parçası olarak ilk küresel kompakt SUV modeli B10'u dünyaya lanse etti. Paris Otomobil Fuarı'ndaki Stellantis markaları, şirketin müşterilerine temiz, güvenli ve ulaşılabilir çözümler sunma konusundaki bağlılığını gözler önüne serdi.

Otomotivin her alanına yatırım yapan, dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, geniş ürün gamı ve yeni nesil teknolojileriyle bu yıl 90’ıncı kez kapılarını açan Paris Otomobil Fuarı’nda adeta gövde gösterisi yaptı. Fuarda Stellantis markaları, kullanıcılarına temiz, güvenli ve uygun fiyatlı mobilite için geniş bir yelpazede zengin bir çeşitlilik sunmak üzere yeni ve güncellenen elektrikli araçlarını tanıtırken, Citroën, PEUGEOT ve Alfa Romeo’nun stantlarında yoğun bir elektrikli rüzgarı esti. Bu üç ikonik markayı Leapmotor International'ın Paris Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımı tamamladı.

Leapmotor B10 ilk kez görücüye çıktı!

Stellantis liderliğindeki ortak girişim, Çinli otomobil üreticisi Leapmotor’un uygun fiyatlı, ileri teknoloji odaklı araçlarını Çin dışındaki küresel pazarlarda sunmayı amaçlıyor. Paris Otomobil Fuarı bu kapsamda, Leapmotor araçlarının genişleyen ürün gamının en yeni üyesi B10 kompakt SUV modelin ilk küresel gösterimine de ev sahipliği yaptı. Fuar kapsamında açıklamalarda bulunan Stellantis CEO'su Carlos Tavares, “Dünyanın dört bir yanındaki rüzgarlara rağmen, tüketiciler performans, tarz ve mükemmel sürüş deneyimi sunan çevre dostu araçlara sahip markaları seçmeye devam ediyor. Önümüzdeki zorlukların üstesinden geliyoruz ve dünya genelindeki müşterilerimize temiz, güvenli ve uygun fiyatlı mobilite sağlama konusunda derin bir sorumluluğa sahip olduğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Stellantis, 7 bileşen fabrikasıyla desteklenen Fransa genelindeki beş montaj tesisinde 12 adet batarya elektrikli araç (BEV)  üretiyor. Bu yılki fuarda Stellantis’in tanıttığı ürünler şu şekilde:

“Peugeot: Peugeot E-408’in dünya tanımı ile markanın batarya elektrikli araç sayısı 12 adede çıktı. Katılımcılar ayrıca siparişe açılan Peugeot E-3008 (700 kilometre) ve Peugeot E-5008 (668 kilometre) SUV modellerin uzun menzilli versiyonlarını da yakından inceledi.

Citroen: Marka dört yeni ürün tanıtımı ile adeta yeni bir döneme giriyor. Her ikisi de tamamen elektrikli olarak sunulan yeni Citroën C4 ve C4 X modellerinin tanıtımı, tamamen yeni C5 Aircross'u müjdeleyen dikkat çekici bir konseptle birlikte markanın ürün gamının yenilenmesindeki bir sonraki adımı gözler önüne seriyor. Marka ayrıca yeni Ami, maceracı Buggy Vision ve muhteşem bir kule ekran ile Ami mikromobilite aracın dördüncü yılını kutladı.

Alfa Romeo: Alfa Romeo, 136 HP gücündeki kompakt spor modeli Junior Ibrida’nın dünya tanıtımını gerçekleştirdi. Bu versiyon, 156 HP ve 280 HP VELOCE olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip Elettrica ile birlikte her müşterinin gereksinimine cevap veren zengin bir ürün gamını tamamlıyor. Bu tanıtım, Alfa Romeo'nun 2025 Tonale'nin tanıtımını da içeren tüm ürün gamının sergilendiği stanttaki en önemli etkinlik oldu.

Leapmotor: Marka, B10 SUV'nin dünya lansmanına ek olarak her ikisi de Avrupa'da seçkin Stellantis bayilerinde siparişe hazır B segment iç hacmine sahip kompakt bir A segment kentsel elektrikli araç T03 ile modern, teknoloji meraklısı tüketiciler için tasarlanan elektrikli D-SUV C10 ve ayrıca 800 volt mimari ve hızlı şarja sahip C16 SUV modellerini sergiledi. “

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.