Sui blokzincirine memecoin dopingi

Üçüncü çeyreğin sona ermesiyle blokzinciri projelerinin karnesi de belli oldu. 1 Ekim itibarıyla toplam kilitli değer (TVL) bakımından 1 milyar dolar büyüklüğü aşan Katman-1 blokzinciri, üçüncü çeyrekte de hızlı büyümesini sürdürdü.

Sui blokzincirine memecoin dopingi
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

30 Eylül’de sona eren üçüncü çeyreğin ardından blokzinciri ve Web3 projelerinin karnesi de belli olmaya başladı. Merkeziyetsiz bilgi işlem için benzersiz performansa sahip, ölçeklenebilir ve güvenli bir altyapı katmanıyla insanı deneyimin merkezine koymayı amaçlayan Katman-1 blokzinciri projesi Sui, üçüncü çeyrekte attığı adımlarla hızlı büyümesini istikrarlı bir biçimde sürdürdü. 

Meta'nın Web3 girişimlerine liderlik eden ekip tarafından oluşturulan ve Sui Vakfı tarafından işletilen Katman-1 blokzinciri Sui’nin yerel token’ı SUI, üçüncü çeyreğe hakim olan altcoin piyasasındaki genel düşüşe rağmen piyasa değerini ilk 20 kripto para birimi arasına taşıdı. Fiyat artışının yanı sıra, DefiLlama verileri, Sui ağındaki toplam kilitli değerin (TVL) hızlı bir artışla 1 Ekim itibarıyla 1 milyar doları aştığını gösterdi.

Pazarlamaya hız verdi, ekosistemi genişletti

Dünyanın en büyük ikinci stabilcoin ihraççısı Circle ile işbirliğine giderek USDC stabilcoin'ini yerel ağına taşıyan Sui, bu ve buna benzer gelişmeyi küresel blokzinciri etkinlikleri arasında öne çıkan Kore Blockchain Haftası (KBW) ve TOKEN2049 gibi etkinliklerde duyurdu. Üçüncü çeyreği agresif pazarlama stratejileriyle geçiren Sui, kripto sektöründeki hızlı ekosistem genişlemesini tüm dünyaya duyururken, pazarda kalıcı olduğunu da vurguladı. Üçüncü çeyrek boyunca merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Web3 oyunları alanlarında başarılarına ve stratejik iş birliklerine yenilerini ekleyen Katman-1 blokzinciri projesi, 2024’ün en çok ilgi gören kripto temalarından biri olan memecoin’lerde de önemli ilerleme kaydetti. 

Büyümeye “memecoin” desteği 

En güçlü akıllı sözleşme programlama dili olan Move diliyle geliştirilen ve hız, ölçeklenebilirlik, esneklik gibi özelliklerindeki rekabet avantajlarını da Move sayesinde kazanan Sui, 2024’ün ilk 9 ayında kripto ekosisteminin en hızlı benimsediği blokzinciri projelerinden biri oldu. Sui ekosistemi, yakın zamanda birkaç memecoin projesinin lansmanına da ev sahipliği yaptı. FUD, HIPPO (SuDeng) ve BLUB gibi memecoin'lerle kripto topluluğu içinde heyecan yaratan Sui’de piyasaya sürülen FUD, Aralık 2023'te başlatılan Sui NFT topluluğuna airdrop edildi ve hızla ekosistemin topluluk coin’i haline geldi. PEPE isimli bir başka popüler memecoin’den esinlenen BLUB ve HIPPO, Sui’nin memecoin’ler için de ideal bir Katman-1 blokzinciri ağı olduğunu ortaya koydu ve ağın genişlemesine katkıda bulundu. 

Memecoin’lerle genişlemeyi sürdürecek

Memecoin genişlemesi kapsamında, Tayland’daki Khao Kheow Hayvanat Bahçesi’ndeki bir su aygırından esinlenilerek oluşturulan HIPPO’nun ekosistemin hızla popülerlik kazanan bir memecoin olmasını onurlandırmak için hayvanat bahçesiyle resmi ortaklık duyuran Sui, Khao Kheow Hayvanat Bahçesi’nin son sel felaketinde gördüğü hasarı hafifletmek için yaklaşık 150 bin dolar bağışladı. Yalnızca bu haber bile HIPPO fiyatının yüzde 30 artmasına yetti. Yakın gelecekte de yeni memecoin projeleri tarafından tercih edilen blokzinciri ağlarından biri olacağı tahmin edilen Sui'nin topluluk tarafından güçlü benimsenmesi, Katman-1 ağın yalnızca teknik yeterliliklerinin değil, ekosistem ve pazar üzerindeki derin etkisinin de göstergesi olarak yorumlanıyor. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.