Tera Yatırım: BIST’in güne yatay konumda başlamasını bekliyoruz

İstanbul, 30 Eylül (Hibya) – Tera Yatırım’ın değerlendirmelerine göre Cuma gün içi satışında 9700 seviyesinden destek bulan BIST’in de güne yatay konumda başlaması bekleniliyor.

Tera Yatırım: BIST’in güne yatay konumda başlamasını bekliyoruz
Yayınlama: 30.09.2024
1
A+
A-

Tera Yatırım'ın piyasa değerlendirmesi şöyle:

“Bugün Fed Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde’ın katılacakları etkinliklerde konuşmaları bekleniyor. Haftanın devamında içeride enflasyon rakamı izlenecek, ABD tarafında ise tarımdışı istihdam verisi takip edilecek. Bu sabah Çin piyasalarında sert yükseliş görülürken, ABD vadeli endekslerinde görünüm yatay. Cuma gün içi satışında 9700 seviyesinden destek bulan BIST’in de güne yatay konumda başlamasını bekliyoruz.

Şirket haberleri

YATAS yılın ikinci çeyreğinde TL19.5mn kar açıkladı, şirket yılın ilk çeyreğinde ise TL72mn kar etmişti. 1y24’te ciro TL7.27mr ile %13 oranında azalış gösterdi; satışların %91.5’i yurtiçi, %8.5'i yurtdışı satışlardan oluştu. E-ticaretin toplam satışlar içerisindeki payı %10 olarak gerçekleşti. Favök yılın ilk yarısında %32 azalışla TL676mn, Favök Marjı ise %9.3 olarak gerçekleşti.

TKFEN hisse geri alım programı kapsamında Cuma günü TL54.68 fiyat ortalamasıyla toplam 32bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

GEREL ödenmiş sermayesini %200 oranında bedelsiz olarak artırarak TL80mn’dan TL240mn’a çıkarıyor, şirket payları bugün bölünmüş fiyatla işlem görmeye başlayacak.  

BUCIM bugün hisse başı brüt TL0.06, AYEN brüt TL0.61 nakit temettü ödemesi gerçekleştirecek.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.