Tera Yatırım: Endeksin güne hafif alımlarla başlamasını bekliyoruz

İstanbul, 13 Eylül (Hibya) – Tera Yatırım’ın analizine göre endeksin güne küresel piyasalara paralel şekilde hafif alımlarla başlaması bekleniliyor.

Tera Yatırım: Endeksin güne hafif alımlarla başlamasını bekliyoruz
Yayınlama: 13.09.2024
0
A+
A-

Tera Yatırım, piyasayı şöyle değerlendirdi:

“BIST dün yüksek gün içi marjın ardından 200 günlük hareketli ortalamasından destek buldu ve günün son saatinde gelen alımlarla beraber %1.08’lik artışla seansı tamamladı. Endeksin güne küresel piyasalara paralel şekilde hafif alımlarla başlamasını bekliyoruz, teknik olarak 9700 seviyesi ara direnç konumunda izlenebilir. Gün içerisinde TCMB beklenti anketi açıklanacak. Diğer yandan TCMB verilerine göre yabancı yatırımcılar geçtiğimiz hafta $51mn tutarında hisse senedi, $864mn tutarında Dibs satışı gerçekleştirdiler.

İzlenecekler

TCMB Beklenti Anketi

Şirket haberleri

TCELL ikinci çeyrekte TL2.90mr net kar açıkladı, beklenti TL5.09mr olması yönündeydi. Şirketin cirosu aynı dönemde TL34.91mr ile yıllık bazda %0.3 azalış gösterdi. Aynı çeyrekte Favök TL14.9mr, Favök Marjı ise %42.6 olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısında ise ciro %5.3 artışla TL68.3mr, net kar ise TL5.76mr oldu.

KOZAL, şirketinin hazineye ait olan hisselerinin Türkiye Varlık Fonu’na devrinin, pay defterine kaydedildiğini bildirdi.    

ALGYO ödenmiş sermayesini %100 oranında bedelsiz olarak artırarak TL289.8mn’a yükseltiyor, şirket payları bugün bölünmüş fiyatla işlem görmeye başlayacak.  

TSPOR ve HEKTS’ın bedelli, IMASM, GEDIK, KMPUR, LKMNH ve RYSAS’ın bedelsiz sermaye artırım başvuruları kurul tarafından onaylandı.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.