Tether, ABD Adalet Bakanlığı’na kripto dolandırıcılarına karşı destek vermeye devam ediyor

Dijital varlık sektörünün öncü şirketlerinden Tether, ABD Adalet Bakanlığı’nın Güneydoğu Asya merkezli bir dolandırıcılık suçuyla bağlantılı 6 milyon dolardan fazla varlığa el koymasına yardımcı olduğunu açıkladı.

Tether, ABD Adalet Bakanlığı’na kripto dolandırıcılarına karşı destek vermeye devam ediyor
Yayınlama: 03.10.2024
1
A+
A-

Dijital varlık sektörünün öncü şirketlerinden Tether, ABD Adalet Bakanlığı'nın Güneydoğu Asya'daki bir kripto dolandırıcılığıyla ilgili 6 milyon dolardan fazla varlığa el koymasına destek verdi. Şirket, meşru platformları taklit ederek bireyleri dolandıran bu faaliyetin fonlarını dondurarak Adalet Bakanlığı'nın hızlı hareket etmesini sağladı. Washington ABD Savcılığı da yaptığı açıklamayla, Tether'in bu süreçteki desteğini kamuoyuyla paylaştı.

Tether, kripto paranın kötüye kullanımını durdurmaya yardımcı oluyor

Son aylarda dolandırıcılıkla mücadele kapsamında ABD kolluk kuvvetlerine çeşitli davalarda yardım ederek toplamda 15 milyon dolardan fazla USDT’nin ele geçirilmesini sağlayan Tether, kripto paralarda şeffaflık ve hesap verebilirliğe olan bağlılığını göstererek 45 yargı bölgesinde 180'den fazla kolluk kuvvetine destek verdi. Şirket, bugüne kadar 1,8 milyar dolar değerinde USDT bloke etti, 128 milyon doları hak sahiplerine ve kolluk kuvvetlerine yeniden dağıttı ve yasadışı faaliyetlerle bağlantılı bin 850'den fazla cüzdanı gönüllü olarak dondurdu.

Dolandırıcılıkla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Tether, kripto paraların kötüye kullanımını durdurmak adına dünya genelinde kolluk kuvvetlerine yardımcı olma noktasındaki çalışmalarını sürdürecektir. Devlet kurumlarıyla iş birliği yaparak, suçluların adalete teslim edilmesini ve mağdurların desteklenmesini sağlamak için gerekli tüm araçları sunmaya hazırız.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.