Toyota ve BMW’den yeni anlaşma

Toyota ve BMW Grubu, karbon nötr bir toplum yaratmak ve hidrojen teknolojisini geliştirmek amacıyla stratejik iş birliğini güçlendiren yeni bir anlaşmaya imza attı.

Toyota ve BMW’den yeni anlaşma
Yayınlama: 06.09.2024
2
A+
A-

Toyota ve BMW Grubu, yakıt hücre sistemlerinin geliştirilmesi ve hidrojen altyapısının iyileştirilmesi üzerine yoğunlaşacak. Böylece daha önce 2011 yılında çevreci teknolojileri üzerinde iki şirket arasında imzalanan anlaşma, daha da ileriye taşınmış oldu.

Hidrojen yakıt hücreli binek araç ürün gamını genişletmeyi hedefleyen Toyota ve BMW, üçüncü nesil yakıt hücresi sistemi üzerinde ortaklaşa çalışırken, altyapı geliştirme konusunda da birlikte hareket edecek.

Toyota ve BMW, yapılan yeni stratejik anlaşma kapsamında ürün gamında daha fazla hidrojen yakıt hücreli araca yer vererek, müşterilerine yeni seçenekler sunacaklar. Her iki markanın modellerinde kullanılacak üçüncü nesil yakıt hücresi sistemiyle birlikte model çeşitliliği artarken, hidrojen teknolojisi alanında yeni bir sinerji elde edilecek.

Yakıt hücreli araç talebinin artması hedeflenirken aynı zamanda maliyetlerin de düşürülmesi hedefleniyor. Bu işbirliği sıfır emisyonlu yakıt hücreli araç teknolojisini daha erişilebilir bir seçenek haline getirerek, hidrojen toplumunun oluşumuna katkı sağlayacak.

Toyota ve BMW, hidrojen toplumu oluşturmak adına benzer vizyona sahip partnerlerle iş birliği yapmanın hayati önem taşıdığının altını çiziyor. Hidrojenin yaygınlaşmasının erken aşamalarında talep oluşturma ihtiyacını göz önünde bulunduran Toyota ve BMW, hidrojen üreticileri, dağıtım ve yakıt dolum tesisleriyle yakın iş birliği yaparak talep yaratacak ve sürdürülebilir bir hidrojen arzını teşvik edecek.

Toyota ve BMW arasındaki iş birliğinin yeni bir aşamaya girmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Toyota Başkanı Koji Sato, her iki markanın da teknolojiyi geliştirme konusunda aynı tutkuyu paylaştıklarını ifade etti.

Toyota, karbon nötr olma hedefinde hidrojeni kilit bir enerji kaynağı olarak konumlandırıyor ve “hidrojen üretme, taşıma, depolama ve kullanma” alanlarında birçok partnerle iş birliği içerisinde çeşitli girişimlerde bulunuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.