Trend Micro, Deepfake ve Yapay Zeka saldırılarını durduruyor

Önde gelen siber güvenlik çözümleri sağlayıcılarından Trend Micro, çözümlerine tüketiciler ve işletmeler açısından büyük tehlike haline gelen modern tehditlere karşı koruma sağlayan yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Trend Micro, Deepfake ve Yapay Zeka saldırılarını durduruyor
Yayınlama: 06.08.2024
1
A+
A-

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, tüm ortamları hızla büyüyen yapay zeka destekli saldırı ve dolandırıcılık tehditlerine karşı korumaya odaklanan yeni özellikleri duyurdu.

Trend Micro'nun Deepfake tespit özelliklerine yakından bakın:https://youtu.be/16pwF_uzFvQ?si=lZcdCzqFXNhLQz3g

Trend Micro'nun gerçekleştirdiği bir araştırma, siber suçluların kurumsal yapay zeka kullanımındaki patlamayı yakından takip ettiğini ve yeraltı suç dünyasında yapay zeka tabanlı araçların sayısında ciddi bir artışın yaşandığını gösteriyor. Bu araçların her zamankinden daha ucuz ve erişilebilir olması, her düzeyde siber saldırganın şantaj, kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık veya yanlış bilgilendirme amacıyla kurbanları yanıltmaya yönelik saldırıları daha kolay bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

Trend Micro COO'su Kevin Simzer, “Gerçekleştirdiğimiz son araştırma, beceri düzeyinden bağımsız olarak tüm siber saldırganların dolandırıcılık, sosyal mühendislik ve güvenlik önlemlerini atlatmaya yönelik girişimlerini kolaylaştıran birkaç yeni Deepfake aracı ortaya çıktığını gösteriyor. Hem kurumsal hem de bireysel kullanıcıların Deepfake videoları ve diğer yapay zeka destekli dolandırıcılık türlerini tespit etmelerini kolaylaştıran yeni özelliklerle sektöre öncülük ediyoruz. Tehdit ve BT ortamında yaşanan geçmiş değişimlerde olduğu gibi, yapay zekanın güvenliğini sağlamanın zor olduğunu gördük ve bu zorlukların üstesinden geldik” dedi.

Bu tür yapay zeka destekli yöntemlerin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi, işletmeler için saldırı yüzeyi riskinin daha iyi yönetilmesi ve tüketiciler için genel çevrimiçi riskin azaltılması açısından büyük önem taşıyor. Yakın zamanda yapılan bir Trend Micro çalışmasına katılan tüketicilerin %71'i deepfake videolara olumsuz bakıyor ve bunların en önemli kullanım alanlarından birinin dolandırıcılık olduğuna inanıyor.

Trend Vision One™ platformunda yakında kullanıma sunulacak olan yeni Deepfake tespit teknolojisi, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği tespit etmek için çeşitli gelişmiş yöntemler kullanıyor. Bireysel kullanıcılar bu özelliği halihazırda Trend Micro Deepfake Inspector çözümünde kullanabiliyor.

Daha fazla bilgi edinmek ve Trend Micro Deepfake Inspector'ı indirmek için:https://www.trendmicro.com/deepfake-inspector

Görüntü analizi ve renk algılama gibi tekniklerin ötesine geçen platform, Deepfake videoları tespit etmek ve durdurmak için çok daha güçlü bir yaklaşım sağlamak amacıyla kullanıcıların davranışsal unsurlarını da analiz ediyor. Tespitin ardından Trend Micro, kurumsal güvenlik ekiplerini anında uyararak gelecekteki saldırıları önlemek için öğrenmelerini, eğitmelerini ve proaktif önlemler almalarını sağlıyor.

Trend Micro Deepfake Inspector, canlı bir video görüşmesindeki bir tarafın Deepfake teknolojisini kullanıp kullanmadığını doğrulamaya yardımcı oluyor ve kullanıcıları sohbet ettikleri kişi ya da kişilerin göründükleri kişi olmayabilecekleri konusunda uyarıyor.

Gartner1 analisti Dan Ayoub, “Kolayca bulunabilen, yüksek kaliteli üretken yapay zeka (GenAI) uygulamaları artık bir izleyiciyi kandırabilecek veya yanıltabilecek fotoğraf gerçekliğinde video içeriği oluşturabiliyor. Bu araçların kullanımının kolaylaşması ve giderek daha sofistikeleşmeleri göz önüne alındığında, yapay zeka ile oluşturulmuş Deepfake içerikleri tespit etmek için metodolojik bir yaklaşım geliştirmek gerekiyor” dedi.

Deepfake içerikler modern işletmeler ve bireyler için önemli bir risk oluşturuyor. Tespit edilmeyen bir Deepfake video,finansal etkilere, iş kayıplarına, yasal zorluklara, itibar hasarına,kimlik hırsızlığına vezihinsel veya fiziksel sağlığa potansiyel zararlara yol açma potansiyeli taşıyor. Yakın zamanda yapılan bir Trend Micro araştırması, tüketicilerin %36'sının Deepfake kullanılan bir dolandırıcılık girişimiyle karşılaştığını ortaya koyuyor. FBI da daha önce Deepfake teknolojisinin görüntülü aramalarla birlikte iş e-postalarını ele geçirme saldırıları gerçekleştirmek veuzaktan çalışma pozisyonlarına hileli bir şekilde başvurmak için kullanıldığı konusundauyarıda bulunmuştu.

Bu teknoloji sadece insanları yanıltmak için değil, aynı zamanda yüz tanıma gibi biyometrik güvenlik önlemlerini de atlamak için kötüye kullanılıyor.Trend Micro'nun araştırması, ısmarlama kriminal yapay zeka araçları geliştirmek yerine yenilikçi jailbreak teknikleri yoluyla mevcut LLM modellerinden yararlanmanın giderek daha fazla tercih edildiğini gösteren son değişimleri de ortaya koyuyor.

Trend Micro'nun yeni çözümlerinin lansmanı, müşterilerin yapay zeka yolculuğunu güvence altına almak için şirketin geniş çaplı misyonunun bir parçası olarak öne çıkıyor. Sıfır güven stratejisini destekleyen Trend Micro, Trend Vision One için tasarlanan yeni özellikleri de kısa süre önce kullanıma sundu:

· Çalışanların üretken yapay zekaya erişim ve kullanım yönetimini merkezileştirme

· Veri sızıntılarını ve kötü niyetli sızıntıları önlemek için istemleri inceleme

· Uyumluluk gereksinimlerini karşılamak için üretken yapay zeka içeriklerini filtreleme

· Büyük dil modeli (LLM) saldırılarına karşı savunma

Ücretsiz bir çözüm olan Trend Micro Deepfake Inspector, kullanıcıları görüntülü görüşme sırasında olası Deepfake içeriklere karşı uyarıyor. Analiz, gerçek zamanlı ve yerel olarak kullanıcının cihazında gerçekleşiyor ve kullanıcıların verilerinin ve gizliliğinin her zaman korunmasını sağlıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.