Troy: Kıymetlilerde yeşil hakim

İstanbul, 3 Ekim (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının Çarşamba seansını kırmızıda geride bıraktığını bildirdi.

Troy: Kıymetlilerde yeşil hakim
Yayınlama: 03.10.2024
0
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş'nin raporuna göre, altın, çarşamba seansını kırmızıda geride bıraktı. Güne 2.662 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, günün erken saatlerinde kar satışlarıyla satıcılı bir seyir izledi. Gün içinde ise ABD’de ADP özel sektör istihdam verisi açıklanırken altın, rakamların beklentilerin üstünde gelmesiyle dolardaki yükselişten de baskı gördü. Sarı maden, günün ilerleyen saatlerinde ise toparlanma çabasına girse de seansı 2.659 dolar/ons seviyesinde kayıpla kapatmaktan kaçamadı. Altın günlük yüzde 0,2 kayıp yaşarken yatırımcılar, yarın duyurulacak olan ve Fed’in faiz kararlarına ışık tutacak istihdam verilerini bekliyor.

Gümüş ise alıcılı bir seansla yükseliş yaşadı. Güne 31,40 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, gün içinde 32,20 dolar/ons seviyesini test ederken 32 dolar/ons sınırına tutunamayarak seansı 31,83 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Gümüş, günlük yüzde 1,3 kazanç elde ederken, altın gümüş rasyosu ise 83,5’e geriledi.

Platin de günü yeşilde kapattı. Güne 990 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 1.006 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak günlük yüzde 1,6 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum ise haftaya başladığı noktaya geri yükseldiği bir seansı geride bıraktı. Güne 997 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 1.015 dolar/ons seviyesinden kapatarak günlük yüzde 1,5 kazanç elde etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.