Trump Art Gallery’de yeni sergi: ‘Ödünç İmgeler III’

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, sanatçı Orçun Çadırcı’nın ‘Ödünç İmgeler III’adlı sergisine Eylül ayı boyunca ev sahipliği yapacak.

Trump Art Gallery’de yeni sergi: ‘Ödünç İmgeler III’
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, sanatçı Orçun Çadırcı’nın ‘Ödünç İmgeler III’adlı sergisine Eylül ayı boyunca ev sahipliği yapacak.

Orçun Çadırcı, ‘ödünç’ imgeleri gündelik hayattan, okuduğu romanlardan, izlediği filmlerden esinleniyor. Figürlerini başka sanatçılardan, telif yasaları uyarınca, bile isteye ödünç alabiliyor. Bu figürler bazen önceden yontulmuş heykeller arasından seçilirken, bazen bir fotoğrafçının veya kendi çektiği fotoğrafların arasından çıkıyor. Ressamın çalışmaları bu figürlerin referansı.

Resminde ise en önemli öğe, en çok üstünde çalışılan aşama, geri plan renkleridir. Bu renkler aynı zamanda onun kendi kimliğini deşifre etme aracı.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 30 Eylültarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebiliyor.

Orçun Çadırcı hakkında: Orçun Çadırcı, 1997 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2001 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans derecesini tamamladı. Teorisyen/yazar kimliğinin yanı sıra sanat üretimini de sürdüren Orçun Çadırcı’nın ulusal ve uluslararası pek çok karma ve kişisel sergisi bulunuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.