Tugay: Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ekim ayı olağan meclis toplantısında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uzun yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı hakkında konuştu.

Tugay: Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz
Yayınlama: 14.10.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Başkan Dr. Cemil Tugay idaresinde Kültürpark’taki 4 Nolu Hol’de yer alan meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Tüm meclis üyeleri oturumda “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle yakalarına pembe kurdele taktı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri de kadına yönelik şiddete tepki göstermek için siyah giyerek toplantıya katıldı. CHP’li meclis üyesi Seyhan Müşerref Kuralı, Türkiye’nin “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden geri çekilmesinin yarattığı olumsuz sonuçları aktardı.

Oturumun gündem dışı konuşmalar bölümünde Karşıyaka Stadı gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stat konusunda girişimi olduğunu belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “Aylarca Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeyi bekledim ama görüşemedim. Arkadaşlarımıza dedim ki; hiç olmazsa yazı yazalım. Yazı yazıldı, cevap geldi, o cevap üzerine Karşıyaka Belediyesi’ne yazdık, hissenizi Büyükşehir’e devredin diye. Aslında  stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacaktı. Öyle karar alınmıştı. Geçen dönem ben bizzat o dönemki Spor Bakanı’mızla görüştüm. ‘Stadın yapılmasının önünde hiçbir hukuki engel kalmadı, stadı yapar mısınız, biz de yardımcı olalım’ dediğimde, ‘Biz buna kaynak ayıramayız, o yüzden yapmıyoruz’ dedi. Ondan sonra Büyükşehir’in stadı yapmasıyla ilgili konuşmaya başladık. Büyükşehir ‘Biz yapacağız’ diyor, vereceksiniz bu iş bitecek. Bu bir iyilik değildir. Bu bir haktır. Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü’nün hakkını istiyoruz. Son 5 buçuk senedir önünde engel olmadığı halde stat yapılmıyor. Bu konuyu kapatalım. Büyükşehir Belediyesi hiçbir girişimde bulunmadı denildiği için cevap vermek durumunda kaldık. Engellenmesin, sadece onu istiyoruz. Engellenmesin. Yeter artık” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.