Tugay, yangın bölgesinde iyileştirme çalışmalarını başlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangınların ardından Karşıyaka ile Bayraklı’da inceleme yaptı.

Tugay, yangın bölgesinde iyileştirme çalışmalarını başlattı
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Karşıyaka Belediyesi'ne ait Zübeyde Hanım Mahallesi'nde, ormanlık alan ile yerleşim yerleri arasında bariyer görevi üstlenen ve yangının etkilediği 98 bin metrekare alana sahip Mutluluk Ormanı’nı inceledi. Çoğunluğu yangına dayanıklı servilerin yanı sıra fıstık çamı, mezarlık çamı gibi ağaçların yer aldığı ormanı inceleyen Başkan Tugay, uzmanlardan alanın kurtarılması için ne tür çalışmaların yapılabileceği konusunda bilgi aldı.

İzmir Planlama Ajansı (İZPA) Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu ve İZPA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serdar Gökhan Şenol’un yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Müge Deniz Bal ile alanda yürütülecek çalışmaları değerlendiren Başkan Tugay, “Buradaki ağaçları kurtarmamız gerekiyor. Ağaçları kurtarmak, yaşatmak için neler yapabiliriz? Derdimiz bu. Ağaçların yaşaması için nasıl bir tedavi uygulayabiliriz? Detaylı bir çalışma yapalım, ardından da eyleme geçelim” dedi.

Prof. Dr. Serdar Gökhan Şenol da ağaçların ağır yanık kısımlarını budayacaklarını belirterek, “Ağacın etrafını açalım. Köklendirme ve destek için besleme ile su rejimi uygulayalım. Şu an ağaçlar stres modunda. İlk etapta su verilecek. Yeşil kısmına besleme uygulanacak. Alanda bulunan ağaçların hangisi üzerinde nasıl budama yapılacağı belirlenecek. Ardından alt ve üst uygulamalarına karar verilecek” ifadesini kullandı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.