TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: 6 ayda sözleşmede aldığımız ücret eridi

Ankara, 24 Eylül (Hibya) – Türkiye İşçi Sendikaları (TÜRK-İŞ) Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, vergide adalet ve ücretlerin iyileştirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: 6 ayda sözleşmede aldığımız ücret eridi
Yayınlama: 24.09.2024
1
A+
A-

TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Örgütlendiğin zaman sanki bu ülkede bir suç işliyorsun. İşveren kapının önüne de koyuyor. Değerli arkadaşlarım bu ülkede 7 milyonun üzerinde arkadaşımız, emeklimiz 12 bin TL maaş alıyor. 7 milyon 8 milyon civarında da asgari ücreti 17 bin TL maaş alıyor.

Topladığın zaman ailesiyle beraber yani 17 bin TL ile 12 bin TL ücret alan aşağı yukarı ülkemizde 30 milyona yakın insan var.

Demiryollarındayız, 1 buçuk sene evvel bir sözleşme yaptık, 6 ayda sözleşmede aldığımız ücret eridi. Şu anda öyle bir noktadayız ki yani ben 40 senedir böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum.  Burada 30 seneyi aşmış arkadaşlarımız var onlar da böyle bir sıkıntı hatırlamıyor.

Ben ilk defa son bir senedir enerji, savunma,  demiryolu, karayolu işçilerinin tamamının yüzde 40’nın ek iş yaptığını biliyorum. Yani biri pazarda çalışıyor, biri kamyonla yük taşıyor, biri düğün salonunda garsonluk yapıyor.

Geçen hafta ifade ettiler. Bundan bir ay evvel akşam garsonluk yaptığı zaman saati 75 liraymış şimdi saati 100 lira olmuş. Yani iş yerinden çıkıyor akşam 3 saat çalışıyor, 300 lira evine para götürsün diye.

Bu arkadaşlarımız dikkat edilmesi gereken özel işyerlerinde çalışıyor, maalesef alım gücünden dolayı işyerlerinde dikkatleri dağlıyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.