Türk Mutfağı Haftası kutlama etkinlikleri Fatsa’da başladı

Ordu Valisi Muammer Erol, bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sürdürebilir, Atıksız Türk Mutfağı’’ temalı Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin açılış programına katıldı.

Türk Mutfağı Haftası kutlama etkinlikleri Fatsa’da başladı
Yayınlama: 26.05.2025
3
A+
A-

Valiliğin açıklamasına göre, Türk Mutfağı Haftası, Ordu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde bugün Fatsa ilçesinde bir dizi etkinlik yapıldı.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, bazı ilçe belediye başkanları, il ve ilçe protokolü, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde Vali Erol ve diğer protokol üyelerinin kortej yürüyüşü ile başladı.

ODÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Iskın, “Gelenekten Geleceğe Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği ve Sağlıklı Beslenmedeki Rolü” konulu bir sunum yaptı. Daha sonra Vali Erol tarafından emeği geçenlere plaket verildi.

Sunum sonrası Vali Muammer Erol, beraberinde protokol mensupları ile birlikte Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifleri tarafından Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda açılan ve yöresel ürünler stantlarını gezerek, hazırladıkları yiyeceklerle etkinliğe katkıda bulunan kadınlara teşekkür etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.