Türk ve Japon tasarım öğrencileri, İzmir’de engelli sanatçı adaylarıyla buluştu

Türk ve Japon tasarım öğrencileri, 10. Uluslararası Tasarım Atölyesi kapsamında İzmir Sanat Köprüsü Projesi ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi’ndeki engelli sanatçı adaylarıyla bir araya gelerek seramik şekillendirme atölyesi yaptı.

Türk ve Japon tasarım öğrencileri, İzmir’de engelli sanatçı adaylarıyla buluştu
Yayınlama: 15.09.2024
6
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Japonya Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi iş birliği ile İnciraltı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi’nde Çamurun Kalbi – Doro No Kokoro etkinliği düzenledi.

Çok sayıda Türk ve Japon tasarım öğrencisi, merkeze gelen engelli sanatçı adaylarıyla seramik şekillendirme çalışması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Sanat Köprüsü Projesi ev sahipliğinde, 10. Uluslararası Tasarım Atölyesi kapsamında iyilik teması ile düzenlenen etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı da katıldı. Tugay, atölyeye katılan katılımcılarla birlikte çamura şekil vererek onlarla sohbet etti.

Etkinliğin engelli yurttaşlar için çok faydalı geçtiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, “Engelli vatandaşlarımızla yapılan seramik ve çömlek çalışmaları onların sanat içinde etkin bir şekilde yer almalarına destek sağlıyor. Kendilerini iyi hissetmeleri için güzel bir farkındalık çalışması oldu” dedi.

Japonya Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yasuko Takayama ise “Ortak yaratım sürecimiz, bu yaşadıklarımızla her aşamada daha da genişliyor. Bu aynı zamanda iyiliğin de artması anlamına geliyor. 10 yıl önce çalışmaya başladığımızda küçük bir projeydi ama hızla büyüdü. Burada Türkiye’nin misafirperverliğinin de etkisi var” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.