Türkiye’nin enerji alanındaki gemi filosu, yeni bir doğal gaz gemisi ekleyerek güçlenmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin enerji alanındaki gemi filosu, yeni bir doğal gaz gemisi ekleyerek güçlenmeye hazırlanıyor.
Yayınlama: 22.07.2024
8
A+
A-

Halihazırda 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle faaliyet gösteren Türkiye, filosuna katacağı 7. gemi ile kapasitesini artıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası’nda kullanılacak yeni doğal gaz gemisinin alındığını duyurdu. Bu yüzer gaz işletme platformu gemisi, Türkiye’ye yaklaşık 2 ay içinde gelerek Karadeniz’de 15-20 yıl boyunca hizmet verecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da filoya eklenmesi planlanan yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) gemisinin detaylarını Kasım 2023’te açıklamıştı. Bu gemi, denizin ortasında konumlandırılarak üretim yapabilecek özelliklere sahip olacak.

Türkiye’nin denizlerdeki enerji filosunda şu anda Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han adlı sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis adlı sismik araştırma gemileri bulunuyor. Bu gemiler, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı hedefine yönelik stratejik arama ve üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Sonuç olarak, Türkiye’nin enerji sektöründeki gemi filosu yeni eklemelerle güçlenmeye devam ediyor, bu da ülkenin enerji arz güvenliği ve bağımsızlığına önemli katkılar sağlıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.