UEDAŞ, 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyondan fazla nüfusa kesintisiz enerji sağlayan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 2023 yılına ait çevresel, sosyal ve yönetişim performansını içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Bu rapor, şirketin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda kaydettiği önemli gelişmeleri ve özellikle iş sağlığı ve güvenliği alanındaki uygulamalarına vurgu yapıyor.

UEDAŞ, 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
Yayınlama: 04.09.2024
5
A+
A-

“Hayatın her yerinde” sloganıyla elektrik dağıtım sektöründe öncü olan UEDAŞ, Birleşmiş Milletler Global Compact üyeliği çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarda enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu ve çevresel etkilerin azaltılması gibi konularda önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Ayrıca, toplumsal gelişmeye katkı sağlayan projelerle hizmet verdiği bölgedeki sosyal sorumluluğunu da raporda öne çıkardı. Şirket, karbon nötr olma hedefi doğrultusunda çevresel etkileri minimize ederek müşteri memnuniyetini artırma ve operasyonel verimliliği ön planda tutan birçok yeniliği hayata geçirdi.

“Önceliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği”

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, enerji sektöründe sürdürülebilirlik lideri olma kararlılıklarını vurgulayarak, “UEDAŞ’ta önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği. Proaktif bir yaklaşımla geliştirilen Saha Kontrol Merkezi (SAKOME) ile ekiplerin iş emrine başlamadan önce ve sonrasında aldığı görüntülü teyitlerle çalışma ortamını güvenli hale getirdik. 2023 yılı boyunca sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda iş süreçlerimizi iyileştirdik, yeni uygulamaları hayata geçirdik ve ilk sürdürülebilirlik raporumuzu yayımlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Danacı, 2023’ün UEDAŞ için güçlü bir dönüşüm yılı olduğunu belirterek, yaklaşık 2 milyar TL yatırım ile 14 TWh enerji dağıttıklarını ve çevresel ve sosyal performanslarını önemli ölçüde geliştirdiklerini aktardı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu ve şebeke dayanıklılığının artırılması gibi stratejik adımlarla Türkiye’nin 2053 net sıfır karbon emisyonu hedeflerine katkı sunduklarını belirten Danacı, 2024 yılında ise yatırım tutarlarını 3,7 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

UEDAŞ, 2023 yılı sürdürülebilirlik raporuyla şeffaflık ilkesi doğrultusunda çevresel, sosyal ve yönetişim performansını kamuoyuyla paylaşırken, sürdürülebilirlik liderliği yolculuğunda önemli bir adım atmış oldu.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.