UNDP temsilcisinden Çin’in uluslararası işbirliğine katılımına övgü

3 gün süren Çin-Afrika İşbirliği Forumu 2024 Zirvesi dün sona erdi. Forum kapsamında bakanlar konferansı ve iş insanları konferansı gibi bir dizi etkinlik düzenlendi.

UNDP temsilcisinden Çin’in uluslararası işbirliğine katılımına övgü
Yayınlama: 07.09.2024
2
A+
A-

3 gün süren Çin-Afrika İşbirliği Forumu 2024 Zirvesi dün sona erdi. Forum kapsamında bakanlar konferansı ve iş insanları konferansı gibi bir dizi etkinlik düzenlendi. Forumun açılışına katılan liderler, Çin’in ortaya koyduğu, Çin-Afrika işbirliğini derinleştirmeyi hedefleyen on eylemi içeren inisiyatifi desteklediklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Çin temsilcisi Beate Trankmann, Çin’in başlattığı uluslararası işbirliği girişimlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Beate Trankmann, zirve sırasında Çin Medya Grubu’na(CMG) verdiği röportajda, forumda elde edilen sonuçları övgüyle değerlendirdi.

Trankmann, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in önerdiği ve tarafların müzakereleri neticesinde onaylanan planların, kamu kaynakların kısıtlı olduğu bir dönemde kıtaya mali destek sağlanması açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. 

Çin’in düşük karbonlu dönüşüm alanında olağanüstü ilerlemeler kaydettiğine dikkat çeken temsilci, “UNDP olarak, bu alanda Çin’le birlikte çalışıyoruz. İşbirliğimiz son derece verimli.” dedi.

Sürdürülebilir kalkınmaya yatırımın bir ülkenin direncinin inşasında kritik rol oynadığına değinen Trankmann, Çin’in yüksek borç baskısı altında sürdürülebilir kalkınmaya yeterince sermaye ayıramayan bazı “Küresel Güney” ülkelerinde yaşanan sermaye açığını kapatma gücüne sahip olduğunu kaydetti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.