Vali Şıldak, Mobil Göç Uygulamasını inceledi

Şanlıurfa, 7 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde 15 farklı noktada hizmet veren Mobil Göç Noktası Uygulama Aracında inceleme yaptı, çalışmaları değerIendirdi.

Vali Şıldak, Mobil Göç Uygulamasını inceledi
Yayınlama: 07.08.2024
7
A+
A-

Vali Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında devreye alınan Mobil Göç Noktası Uygulama Aracında yürütülen çalışmaları inceledi.

Vali Şıldak açıklamasında çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti. Şanlıurfa'da 24 saat esası ile hizmet veren uygulamanın detaylarını paylaşan Vali Şıldak, “İlimizde 279 bin 929’u geçici koruma altındaki Suriyeliler olmak üzere, bunların da bin 667’i ikamet izniyle kalanlar ve 242 de uluslararası koruma statüsünde bulunanlar olmak üzere Şanlıurfa sınırları içerisindeki şu anda bulunan yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838’dir. Görüleceği üzere önceki dönemlere nazaran bu sayı bir hayli aşağı düşmüş bulunuyor. Bir taraftan yasal olarak ilimizde bulunan yabancıların iş ve işlemlerini yürütürken, diğer taraftan da düzensiz göçle mücadele ediyoruz, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ediyoruz.” dedi.

Vali Şıldak, düzensiz göçle mücadele kapsamında araçların 3 ay önce tahsis edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu araçlardan 15 araç mobil olarak hizmet veriyor, bunlardan birisi şu anda bulunduğumuz noktada 24 saat hizmet vermektedir. Yine Akçakale, Viranşehir, Ceylanpınar ve Suruç ilçe merkezlerinde birer adet, Diyarbakır, Antep, Mardin ve Akçakale yolunda ise birer adet olmak üzere il merkezimizde ise 5 farklı noktada 5 aracımız ve diğer ilçelerimizde de hareketli, dönüşümlü olarak her gün 2 aracımız, toplamda 15 mobil araç İçişleri Bakanlığımız tarafından ilimize görevlendirilmiştir.”

Son 3 ay içerisinde 47 bin 305 yabancının bu araçlarda sorgulandığını söyleyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak şu bilgileri paylaştı:

“Bunların sadece 577’sinin kaçak olduğu tespit edilmiştir ve bunlar da düzensiz göçmen olarak tespit edilip sınır dışı işlemlerine başlanmak üzere Göç İdaresi İl Müdürlüğüme teslim edilmiştir. Görüleceği üzere ilimizdeki kaçak sayısı, tespit edilen sayı 47 binde 577’dir. Düşük bir oran yani neredeyse yüzde 1’in biraz üzerinde bir oran, bu çalışmalar kesintisiz olarak devam ediyor. Bu vesileyle bu konuda İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin uyguladığı bu faaliyeti sizlere tanıtmak ve halkımızı bilgilendirmek istedik. 79 bin ilimizde olması gerekip bulunmayan yabancı tespit edildi. Bunların pek çoğu il içerisinde, ilçeler arası adres değişikliğidir. Bunlara duyuru yapıldı, bir çağrı yapıldı ve bu çağrının süresi 3 aydır. 3 ay içerisinde gelip kaydını yenileyenler haklarını kullanmaya devam edecekler. Aksi takdirde bu kişiler eğitim, sağlık gibi haklardan mahrum kalacaklar. Şanlıurfa’daki rakam 79’bin ve biz bu kapsamda da Suriyelileri bilgilendirdik, STK’ları vasıtasıyla da Perşembe günü tekrar bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.