Venezuela muhalefet lideri Edmundo Gonzalez ülkeden kaçtıktan sonra İspanya’ya ulaştı

Madrid, 9 Eylül (Hibya) – Venezuela muhalefet lideri ve eski cumhurbaşkanı adayı Edmundo González ülkeden kaçtıktan sonra İspanya’ya ulaştı.

Venezuela muhalefet lideri Edmundo Gonzalez ülkeden kaçtıktan sonra İspanya’ya ulaştı
Yayınlama: 09.09.2024
5
A+
A-

İspanyol hükümeti Pazar günü González ve eşini taşıyan bir İspanyol hava kuvvetleri uçağının Madrid dışındaki Torrejón de Ardoz askeri üssüne indiğini söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares Pazar günü kamu yayıncısı RTVE'ye “Sığınma talebinde bulundu ve İspanyol hükümeti elbette bunu işleme alacak ve kabul edecek” dedi. “[González] ile konuşabildim ve uçağa bindiğinde İspanyol hükümetine ve İspanya'ya minnettarlığını dile getirdi” diye ekledi.

Albares, “Elbette ona iyi olmasından duyduğum mutluluğu ifade ettim ve İspanya'ya doğru yola çıktığını duyduğumuzu söyledim ve hükümetimizin tüm Venezuelalıların siyasi haklarına olan bağlılığını yineledim.” dedi.

75 yaşındaki liderin basın ekibi, inişten kısa bir süre sonra, “Venezuela'da özgürlük ve demokrasinin yeniden kazanılması için mücadeleye yakında devam edeceğimizden emin” olduğunu söylediği bir sesli mesaj dağıttı.

Muhalefet lideri Maria Corina Machado, daha önce X'te yaptığı açıklamada, Gonzalez'in ayrılma kararının “hayatının tehlikede olması” nedeniyle alındığını söyledi ve seçim sonrasında “acımasız bir baskı dalgası” yaşandığını iddia etti.

Emekli bir diplomat olan Gonzalez, muhalefet tarafından yayınlanan ve kazandığını gösteren ayrıntılı oylama verilerinin yer aldığı Venezuela'nın 28 Temmuz seçimlerinden sonraki günlerde göreve gitti. Ancak Maduro zafer kazandığını iddia etti ve Eylül ayı başlarında Gonzalez'in tutuklanması için, iddia edilen suçlardan dolayı bir emir çıkarıldı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.