Vietnam Cumhurbaşkanı To Lam, Çin’de

Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Vietnam Cumhurbaşkanı To Lam bu sabah Çin’in Guangzhou kentine ulaştı.

Vietnam Cumhurbaşkanı To Lam, Çin’de
Yayınlama: 18.08.2024
5
A+
A-

Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Vietnam Cumhurbaşkanı To Lam bu sabah Çin’in Guangzhou kentine ulaştı. Çin, To Lam’ın göreve başladıktan sonra ziyaret ettiği ilk ülke oldu.

To Lam, Guangzhou’ya ulaştıktan sonra iki ülkenin çeşitli çevrelerinden temsilcilerle bir araya geldi. To Lam, yaptığı açıklamada, iki ülkenin eski liderleri arasındaki dostane temasları hatırlatarak, Vietnam’ın Çin’le arasındaki geleneksel dostluğa büyük önem verdiğini ve Çin’le ilişkileri geliştirmeyi öncelikli çalışmalarından biri olarak görmeyi sürdürdüğünü belirtti.

To Lam, Guangzhou’da eski Vietnam Cumhurbaşkanı Ho Chi Minh’in devrim döneminde Çin’de bulunduğu yerleri ziyaret etti. To Lam, Guangzhou'daki temaslarını tamamladıktan sonra başkent Beijing'e geçti.

To Lam, 3 gün sürecek ziyareti sırasında Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yanı sıra, Çin Başbakanı Li Qiang, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi Başkanı Wang Huning ile de ayrı ayrı görüşecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.