XAUUSD analizi

Haftanın dördüncü işlem gününde piyasalar 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomik verisini takip edecek.

XAUUSD analizi
Yayınlama: 06.06.2024
1
A+
A-

Haftanın dördüncü işlem gününde piyasalar 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomik verisini takip edecek. ABD’den gelen her ekonomik veri ve açıklamalar ile FED’in ilk faiz indiriminin zamanlaması konusunda ipuçları aranıyor. Bu konuda belirsizlikler halen devam etse de, sonbaharda ilk adımın atılabileceğine yönelik beklentiler şuan mevcut. Bununla birlikte bugün Avrupa Merkez Bankası’nın ilk faiz indirim adımını atabileceği bekleniyor.

Banka bugün toplanacak ve 15:15’te faiz kararını açıklayacak. Diğer yandan yarın ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi ise altın için haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. ABD’de iş gücü piyasasına dair önemli ipuçları verecek olan veri ile birlikte onsta da volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2380 – 2400 – 2415 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2355 – 2334 – 2315 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.