XAUUSD analizi

Piyasalar geçtiğimiz hafta ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisini takip etti. Veri beklentilerin üzerinde 272K artış olarak gerçekleşti.

XAUUSD analizi
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Piyasalar geçtiğimiz hafta ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisini takip etti. Veri beklentilerin üzerinde 272K artış olarak gerçekleşti. Bununla birlikte işsizlik oranının ise beklentilerin üzerinde yükseldiği görüldü. Veriler sonrasında küresel bazda volatilite oldukça yükseldi. Veriler ile birlikte FED’in bu yıl sadece 1 kez faiz indirim yoluna gidebileceğine yönelik beklentiler arttı.

Ons altında Cuma gününden itibaren aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Yeni haftaya başlarken gözler FED’te olacak. FED Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak. Bu toplantı sonrasında faiz oranında bir değişiklik olabileceği beklenmiyor. Fakat karar metni ve basın toplantısında FED’in önümüzdeki aylar hakkında ipuçları aranacak. Yeni günde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2315 – 2355 – 2400 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2278 – 2250 – 2225 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.